Ez a mascarponés brownie hihetetlenül könnyű lágy sütemény. Gyorsan összeállítjuk és már sütjük is. Fontos, hogy ne süssük túl ha azt szeretnénk, hogy frissen, melegen még krémes állagú legyen ez a csokis süti.
Forrón tálalhatjuk vanília fagyival, vagy langyosan tejszínhabbal.
A sütibe 180g mascarponét tettem mert pont annyi volt itthon, de nyugodtan tegyük bele a 250g-os doboznyi mascarponét.
Mascarponés brownie recept:
- 4 db tojás
- 200 g cukor
- 10 g vaníliás cukor ( 1 csomag )
- 40 g kakaópor
- 150 g vaj
- 100 g liszt
- 180 g mascarpone
- 1/4 teáskanál só ( 2 csipet )
- tetejére: 1 tábla olvasztott csoki, tejszínhab vagy vanília fagyi
Mascarponés brownie elkészítése:
- A tojásokat robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a mascarpoét kicsit lazítsuk fel külön a robotgéppel utána szintén átkeverjük a sütmény masszához.
- 160°C-ra előmelelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kisebb ( kb. 20×30 cm-es) tepsiben alsó-felső sütési módnál nagyjából 15 perc alatt készre sütjük a browniet. Ne legyen nyers, de túl szilárd állagú se.
- Rácsra téve kicsit hagyjuk hűlni, majd egy tábla csokit ( 90-100g ) olvasszunk meg és kenjük a tetejére. Vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal tálalva is nagyon finom.
További brownie recept >>