mascarponés brownie

Mascarponés brownie

Ez a mascarponés brownie hihetetlenül könnyű lágy sütemény. Gyorsan összeállítjuk és már sütjük is. Fontos, hogy ne süssük túl ha azt szeretnénk, hogy frissen, melegen még krémes állagú legyen ez a csokis süti.

Forrón tálalhatjuk vanília fagyival, vagy langyosan tejszínhabbal.

A sütibe 180g mascarponét tettem mert pont annyi volt itthon, de nyugodtan tegyük bele a 250g-os doboznyi mascarponét.

Mascarponés brownie recept:

  • 4 db tojás
  • 200 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor ( 1 csomag )
  • 40 g kakaópor
  • 150 g vaj
  • 100 g liszt
  • 180 g mascarpone
  • 1/4 teáskanál só ( 2 csipet )
  • tetejére: 1 tábla olvasztott csoki, tejszínhab vagy vanília fagyi

Mascarponés brownie elkészítése:

  1. A tojásokat robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a mascarpoét kicsit lazítsuk fel külön a robotgéppel utána szintén átkeverjük a sütmény masszához.
  2. 160°C-ra előmelelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kisebb ( kb. 20×30 cm-es) tepsiben alsó-felső sütési módnál nagyjából 15 perc alatt készre sütjük a browniet. Ne legyen nyers, de túl szilárd állagú se.
  3. Rácsra téve kicsit hagyjuk hűlni, majd egy tábla csokit ( 90-100g ) olvasszunk meg és kenjük a tetejére. Vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal tálalva is nagyon finom.

További brownie recept >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük