Nehéz elhinni, hogy egy ilyen kis zöldség ennyire tele lehet tápanyagokkal, de igaz! A kelbimbó kiváló K- és C-vitaminforrás, valamint jó folsav-, mangán- és rostforrás valamint antioxidánsokat is tartalmaz. Arról nem is beszélve, hogy nagyon finom, ha jól, ízesen készítjük el. Lehet főzni, sütőben készíteni, vagy serpenyőben sütni. Íme egy gyors és egyszerű serpenyős baconos kelbimbó recept, melyet remélhetőleg az egész család imádni fog.
Serpenyős baconos kelbimbó recept
- 750 g kelbimbó
- 100-150 g baconszalonna ízlés szerint
- 1 kis fej hagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma ( elhagyható )
- só, bors
Serpenyőben sült kelbimbó elkészítése:
- A friss, megmosott kelbimbót forró, lobogó, enyhén sós vízben pár percig ( 2 perc ) főzzük. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk.
- A szalonnát felcsíkozzuk, egy serpenyőben ropogósra sütjük. Menet közben hozzáadjuk a felaprított hagymát és együtt dinszteljük, ha kész félre tesszük.
- Miközben sütjük a szalonnát a főtt kelbimbók végét levágjuk, majd a nagyobb darabokat félbe, vagy negyedbe vágjuk. Hozzáadjuk a hagymás szalonnához, sózzuk, borsozzuk. Egy-két percig együtt pirítjuk, a végén a zúzott fokhagymát is hozzákeverjük, átforgatjuk és már kész is. Frissen, melegen tálaljuk.
Még ezt az egyszerű receptet is variálhatod kedvedre. Vegetáriánus változatban hagyd el a szalonnát és pirítsd kókuszzsíron a kelbimbót a hagymával , gazdagíthatod dióval, kesudióval.