Nagyon finom, könnyű gesztenyelisztes gluténmentes palacsinta recept. Akár édes reggelinek, vagy gyors desszertnek is elkészíthető kb. 5 perc alatt. Tölthetjük bármivel amit szeretünk.
A gesztenyeliszt egy remek alapanyag. Egészséges, a búzalisztet teljesen helyettesíteni képes, vagy keverhetjük más lisztekkel. Jellegzetes az íze, tehát a gesztenyét kedvelőknek fog ízleni valószínűleg. Amit a gesztenyelisztről még tudni érdemes: a nyers kosztot kedvelőknek is szuper alapanyag, mivel csak 45-50°C-on szárítják 2-3 hétig, majd hántolják és a végén finomra őrlik. Az állaga hasonló a búzaliszthez. Rostban gazdag, alacsony a zsír – és kalóriatartalma miatt diétákhoz is megfelelő lehet. Édes íze miatt kevesebb cukrot kell használni a receptekhez. Olaszországban már régóta igen kedvelt lisztféle.
Gesztenyelisztes palacsinta recept:
- 1 db L-es tojás ( tojás nélkül is elkészíthető )
- 3 púpos evőkanál gesztenyeliszt (30-40 g )
- 2 csipet só
- 1 dl tej ( magtej is lehet )
- kevés kókuszolaj
Gesztenyelisztes palacsinta elkészítése:
- Felverem a tojást, hozzákeverem a gesztenyelisztet és a sót, tejet, cukor nem kell bele tenni, mert a liszt édes.
- Kókuszolajjal megkenek egy palacsintasütőt és megsütöm benne a palacsinták mindkét oldalát. . Kb 3-4 db lesz ebből a mennyiségből, serpenyő mérettől függően.
- Tölteléknek túrós krémet, lekvárt használtam.
További süti: gesztenyelisztes gluténmentes keksz recept.