gesztenyelisztes palacsinta

Gesztenyelisztes gluténmentes palacsinta

Nagyon finom, könnyű gesztenyelisztes gluténmentes palacsinta recept. Akár édes reggelinek, vagy gyors desszertnek is elkészíthető kb. 5 perc alatt. Tölthetjük bármivel amit szeretünk.

A gesztenyeliszt egy remek alapanyag. Egészséges, a búzalisztet teljesen helyettesíteni képes, vagy keverhetjük más lisztekkel. Jellegzetes az íze, tehát a gesztenyét kedvelőknek fog ízleni valószínűleg. Amit a gesztenyelisztről még tudni érdemes: a nyers kosztot kedvelőknek is szuper alapanyag, mivel  csak 45-50°C-on szárítják 2-3 hétig, majd hántolják és a végén finomra őrlik. Az állaga hasonló a búzaliszthez. Rostban gazdag, alacsony a zsír – és kalóriatartalma miatt diétákhoz is megfelelő lehet. Édes íze miatt kevesebb cukrot kell használni  a receptekhez. Olaszországban már régóta igen kedvelt lisztféle. 

Gesztenyelisztes palacsinta recept:

  • 1 db L-es tojás ( tojás nélkül is elkészíthető )
  • 3 púpos evőkanál gesztenyeliszt (30-40 g )
  • 2 csipet só
  • 1 dl tej ( magtej is lehet )
  • kevés kókuszolaj

Gesztenyelisztes palacsinta elkészítése:

  1. Felverem a tojást, hozzákeverem a gesztenyelisztet és a sót, tejet, cukor nem kell bele tenni, mert a liszt édes.
  2. Kókuszolajjal megkenek egy palacsintasütőt és megsütöm benne a palacsinták mindkét oldalát. . Kb 3-4 db lesz ebből a mennyiségből, serpenyő mérettől függően.
  3. Tölteléknek túrós krémet, lekvárt használtam.

 

További süti: gesztenyelisztes gluténmentes keksz recept.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük