A klasszikus dinsztelt lilakáposzta mellett érdemes kipróbálni ezt a nagyon egyszerű, gyors lilakáposzta receptet. Gyakran reszelünk le különböző zöldségeket salátának, amit lehetőleg nyersen fogyasztunk, időnként viszont jól jön egy kellemesen fűszeres, könnyű, meleg, kalóriaszegény zöldségköret.
Pikk-pakk elkészíthető, csak a káposztát kell lereszelni hozzá, kiegészítésnek egy marék friss spenótlevelet és zúzott foghagymát adtam. A káposztát elég csak épphogy megdinsztelni, hogy a ropogóssága megmaradjon. Köretként és önállóan is fogyaszthatjuk. Kellemesen csípős a fűszerezése a cayenne borstól.
GYORS LILAKÁPOSZTA RECEPT
- egy tányérnyi reszelt, vagy csíkozott lilakáposzta
- egy marék friss spenótlevél
- só, kevés fűszerkömény
- 1 kis gerezd zúzott fokhagyma
- 2 csipet cayenne bors
- 1 kanál olaj vagy kókuszzsír
A káosztát lereszeljük, vagy csíkozzuk. Egy serpenyőben pici olajon átmelegítjük, kevés ideig dinszteljük 1-3 perc, közben fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát Egyet keverünk rajta és kész is, ahogy levesszük a tűzről forgassuk bele a maréknyi friss spenótlevelet. Jó étvágyat hozzá!