Egy egyszerű ebédnek, vacsorának, a gyorséttermek kínálatát kihagyva, otthon is elkészíthetjük a tökéletes, finom, szaftos házi hamburger húshúspogácsát. A hamburger hús recept nagyon egyszerű, Kész, jó minőségű bolti bucikkal villámgyorsan kivitelezhető étel, de ha van kedved, házi bucit is készíthetsz hozzá.
HAMBURGER HÚS RECEPT
- 50 dkg darálthús, marhahús vagy ízlés szerint ( én sertés-marha darálthúst használok hozzá )
- 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 2 teáskanál mustár
- 2 evőkanál főzőtejszín
- pici hagyma nagyon apróra vágva
- 1 gerezd reszelt fokhagyma – elhagyható
- 1/2 teáskanál só
- bors ízlés szerint
- 1 db tojás – igény szerint elhagyható
HÁZI HAMBURGER HÚSPOGÁCSA KÉSZÍTÉSE
- A a készen vett, vagy otthon frissen megdarált húst összekeverjük a receptben leírt hozzávalókkal. Nagyjából 20-30 percre a hűtőbe tesszük.
- Addig előkészítjük a zöldségeket… A hűtőben pihentetés után elkészítjük a húspogácsákat. Mindig nagyobb húspogácsát formázzunk mint a buci amibe tesszük, mert sütés közben összemegy a hús. Keskeny húspogácsa: enyhén olajozott, vagy zsírozott tálcára, vagy sima sütőpapírra, szilikon nyújtólapra teszünk a húsból egy kisebb mennyiséget és kézzel elsimítjuk a kívánt vastagságra. Húspogácsa formázóval, vagy egy bögrével formára szaggatjuk. Egy spatulával leemeljük a felületről és süthetjük is. A többi hússal ugyanezt tesszük. Vastag húspogácsa: kézzel formázzunk vastagabb húspogácsákat és tegyük sütőpapírra, majd kézzel lapítsuk el a kívánt vastagságra.
- Felforrósított serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Igény szerint kevés olajat vagy zsírt is tehetünk a serpenyőbe. Sütési idő függ a húspogácsa vastagságától és a kívánt enyhén vagy jól átsütött állagtól. Nálunk a jól átsütött keskenyebb húspogácsát kedveli a család, a húsimádók inkább két keskenyebb húspogácsával dupla hambit kérnek.
Az elkészített friss hamburger húspogácsát tölthetjük házilag készült buciba is, ehhez remek recept a gyors, egyszerű, univerzális joghurtos házi kenyér receptje, melynek tésztájából ízletes, friss magos vagy sima bucikat, zsemléket készíthetünk.