Ez egy nagyon egyszerű és gyors márványos kevert torta. Lehet hozzá csoki öntetet is készíteni. Kirándulásra is vagy csak egy kis délutáni nasinak…Finom puha kevert piskóta. Csokiöntetet is készíthetünk a tetejére.
Márványos kevert torta recept:
- 6 db tojás
- 300 g liszt
- 200 g cukor
- vanília
- 1/2 teáskanál só
- 7 púpos evőkanál tejföl
- 0,75 dl étolaj vagy 8 dkg olvasztott vaj
- 4-5 nem púpos teáskanál cukrozatlan holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Márványos kevert torta elkészítése:
- Egy mély keverőtálban robotgéppel felverem krémesre, világosra a tojásfehérjét a cukorral. Utána hozzáadom a tojássárgáját, a sót, tejfölt, olajat, pár csepp vanília kivonatot, végül a sütőporral elkevert lisztet.
- A sütőt előmelegítem kb 180°C-ra. Egy 24-26cm-es tortaformát kivajazok, lisztezek.
- A piskóta tészta felét átöntöm egy másik tálba és hozzáadok 4-5 teáskanál keserű kakaóport. Az egészet jól elkeverem.
- A tortaformába a vaníliás piskóta tésztából beleteszek kb 1 nagy merőkanállal, majd egy másik kanállal a csokiból is a szétterülő vaníliás rész közepébe. Ezt így ismétlem egészen addig, míg el nem fogynak a kétféle piskóta tészta.
- kb 25 perc alatt készre sütöm, de sütőtől is függ. Villával ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje, ha nem ragad a villára a tészta kész is van.
- Rácsra téve kicsit hűlni hagyom, majd szeletelem. Porcukorral vagy csokiöntettel tálalom.