márványos kevert torta

Márványos kevert torta

Ez egy nagyon egyszerű és gyors márványos kevert torta. Lehet hozzá csoki öntetet is készíteni. Kirándulásra is vagy csak egy kis délutáni nasinak…Finom puha kevert piskóta. Csokiöntetet is készíthetünk a tetejére.

Márványos kevert torta recept:

  • 6 db tojás
  • 300 g liszt
  • 200 g cukor
  • vanília
  • 1/2 teáskanál só
  • 7 púpos evőkanál tejföl
  • 0,75 dl étolaj vagy 8 dkg olvasztott vaj
  • 4-5 nem púpos teáskanál cukrozatlan holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Márványos kevert torta elkészítése:

  1. Egy mély keverőtálban robotgéppel felverem krémesre, világosra a tojásfehérjét a cukorral. Utána hozzáadom a tojássárgáját, a sót, tejfölt, olajat, pár csepp vanília kivonatot, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A sütőt előmelegítem kb 180°C-ra. Egy 24-26cm-es tortaformát kivajazok, lisztezek.
  3. A piskóta tészta felét átöntöm egy másik tálba és hozzáadok 4-5 teáskanál keserű kakaóport. Az egészet jól elkeverem.
  4. A tortaformába a vaníliás piskóta tésztából beleteszek kb 1 nagy merőkanállal, majd egy másik kanállal a csokiból is a szétterülő vaníliás rész közepébe. Ezt így ismétlem egészen addig, míg el nem fogynak a kétféle piskóta tészta.
  5. kb 25 perc alatt készre sütöm, de sütőtől is függ. Villával ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje, ha nem ragad a villára a tészta kész is van.
  6. Rácsra téve kicsit hűlni hagyom, majd szeletelem. Porcukorral vagy csokiöntettel tálalom.
márványos kevert torta

Kakaós piskóta receptek bővebben>>

További kevert süti receptek bővebben>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük