kakaós banánkenyér

Kakaós banánkenyér

A kakaós banánkenyér tényleg 5 perc alatt előkészíthető gyors süti és már nyugodtan tehetünk-vehetünk otthon, amíg a banánkenyér szépen sül a sütőben.

Amkor több jól megérett banánunk van és turmixot se akarunk készíteni belőle, akkor szuper banánmentő süti a banánkenyér.

A banánkenyér azért is szuper, mivel a banán nedvességtartalmának köszönhetően nem kell semmilyen zsiradékot és tejterméket tenni a sütihez, mert így sem lesz száraz, hanem puha lesz akár több napig is.

Diétásnak is mondható mert zsiradék nincs benne és cukorból is kevesebb kell hozzá a banán miatt. Persze, ha diétásan szeretnék, akkor ne turbózzuk fel öntettel, krémmel…hanem készítsük édesítőszerrel, teljes kiőrlésű lisztből stb…

Én most a kakaós változatot készítettem el. Lehet készíteni fahéjasan, vagy natúr, dióval, csokival, aszalt gyümölcsökkel...Csokis mandulás banánkenyér >>

KAKAÓS BANÁNKENYÉR RECEPT:

  • 3 db L-es tojás
  • 3 db érett banán
  • 250 g liszt
  • 100 cukor ( kb 6-7 normál, nem csapott, nem púpos evőkanálnyi ) – vagy kevesebb, édesítőszer ízlés szerint
  • pár csepp vanília kivonat, vagy aroma
  • 1 teáskanál nescafé – elhagyható
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 teáskanál szódabikarbóna

Mascarpone krém

  • 250 g mascarpone
  • 70 g porcukor
  • vanília, az egészet robotgéppel összekeverjük, hűtőben tároljuk.

Ha van otthon házi karamell öntet, azzal is tálalhatjuk.

KAKAÓS BANÁNKENYÉR KÉSZÍTÉSE:

  1. A banánokat villával pépesre keverem egy mélyebb tálban, hozzákeverem a cukrot, tojásokat, az egészet átkeverem. Utána keverem hozzá a lisztet, kakaóport, nescafét, vaníliát, sót és a szódabikarbónát. Kézi mixer sem kell hozzá, elég csak kanállal alaposan átkeverni.
  2. Előmelegítem a sütőt 170°C-ra és egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelek. Beleöntöm a masszát, lehet beletenni dió darabokat, csokit, vagy aszalt gyümölcsöket is akár. (én egy kevés csokireszeléket tettem rá ) Kb 40-50 perc alatt alsó-feslő sütési módnál készre sütöm. Villával ellenőrzöm, hogy megfelelően átsült a közepe. Rácsra téve hűlni hagyom, majd szeletelem.
  3. Magában, vagy pl. mascarpone krémmel és banán szeletekkel nagyon finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük