sárgarépa krémleves

Sárgarépa krémleves

Az egyik legegyszerűbb, egészséges, olcsó, de nagyon finom leves a sárgarépa krémleves. Általában minden háztartásban megtalálható az a pár alapanyag ami kell a leveshez. Gyorsan elkészíthető, csupán megpucoljuk a zöldségeket, túl apróra sem kell daraboni őket, dinszteljük kicsit és már főhet is magában. Gyerekek is szeretik általában ezt a tejszínes sárgarépa krémlevest, még azok is akik hadilábon állnak a répával.

Tipp:

  • Készítheted a sárgarépa krémlevest tejszín nélkül is, vagy vegán, növényi tejszínnel is.
  • Kevesebb vízzel, alaplével sűrűbb krémlevest készíthetsz, ha könnyebb állagot szeretnél akkor csak 10% – os főzőtejszínt használj, ha teltebb, krémes ízre vágysz akkor a 20%-ost.
  • Tegyél rá pirított magokat, fűszeres kenyérkockát, levesgyöngyöt, reszelt sajtot ízlés szerint.
  • Ha szereted a csípős ízeket, akkor chilipaprikát, vagy csípős zöldpaprikát is adhatsz hozzá.

sárgarépa krémleves

SÁRGARÉPA KRÉMLEVES RECEPT

  • 50 dkg sárgarépa ( 5-6 közepes db répa )
  • 1 db hagyma ( kb. 20 dkg )
  • 2 db közepes krumpli ( kb. 30 dkg )
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 dkg vaj vagy 2-3 evőkanál olaj
  • petrezselyem zöld ízlés szerint
  • 1,2-1,6 l víz vagy alaplé 
  • 1,5  főzőtejszín ízlés szerint – vegán növényi tejszínnel helyettesíthető, vagy elhagyható

SÁRGARÉPA KRÉMLEVES KÉSZÍTÉSE

  1. A zöldségeket megpucoljuk, elég rusztikusabb darabokra vágni.
  2. Kevés olajon, vagy vajon elkezdjük dinsztelni a hagymát, utána hozzáadjuk a répát, burgonyát, kicsit dinszteljük együtt a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a vízzel, vagy alaplével. 
  3. Puhára főzzük a zöldségeket, ha kész, akkor levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük és hozzákeverjük a tejszínt.
  4. A tejszínnel együtt felforraljuk és máris tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
sárgarépa krémleves

 

Brokkolikrémleves recept >>

Sütőtökkrémleves recept >>

Borsóleves házi galuskával >>

Egy válasz

  1. Sokszor csináltam már a levesedet nagyon finom , a gyerekek is szeretik nagyon.
    Köszi a receptet már sokszor akartam írni de mindig elmaradt .
    Vendégeknek is készítettem mindig siker volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük