Az egyik legegyszerűbb, egészséges, olcsó, de nagyon finom leves a sárgarépa krémleves. Általában minden háztartásban megtalálható az a pár alapanyag ami kell a leveshez. Gyorsan elkészíthető, csupán megpucoljuk a zöldségeket, túl apróra sem kell daraboni őket, dinszteljük kicsit és már főhet is magában. Gyerekek is szeretik általában ezt a tejszínes sárgarépa krémlevest, még azok is akik hadilábon állnak a répával.
Tipp:
- Készítheted a sárgarépa krémlevest tejszín nélkül is, vagy vegán, növényi tejszínnel is.
- Kevesebb vízzel, alaplével sűrűbb krémlevest készíthetsz, ha könnyebb állagot szeretnél akkor csak 10% – os főzőtejszínt használj, ha teltebb, krémes ízre vágysz akkor a 20%-ost.
- Tegyél rá pirított magokat, fűszeres kenyérkockát, levesgyöngyöt, reszelt sajtot ízlés szerint.
- Ha szereted a csípős ízeket, akkor chilipaprikát, vagy csípős zöldpaprikát is adhatsz hozzá.
SÁRGARÉPA KRÉMLEVES RECEPT
- 50 dkg sárgarépa ( 5-6 közepes db répa )
- 1 db hagyma ( kb. 20 dkg )
- 2 db közepes krumpli ( kb. 30 dkg )
- só, bors ízlés szerint
- 3 dkg vaj vagy 2-3 evőkanál olaj
- petrezselyem zöld ízlés szerint
- 1,2-1,6 l víz vagy alaplé
- 1,5 főzőtejszín ízlés szerint – vegán növényi tejszínnel helyettesíthető, vagy elhagyható
SÁRGARÉPA KRÉMLEVES KÉSZÍTÉSE
- A zöldségeket megpucoljuk, elég rusztikusabb darabokra vágni.
- Kevés olajon, vagy vajon elkezdjük dinsztelni a hagymát, utána hozzáadjuk a répát, burgonyát, kicsit dinszteljük együtt a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a vízzel, vagy alaplével.
- Puhára főzzük a zöldségeket, ha kész, akkor levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük és hozzákeverjük a tejszínt.
- A tejszínnel együtt felforraljuk és máris tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
![sárgarépa krémleves](https://mesinasi.hu/wp-content/uploads/2022/11/sargarepa-kremleves.jpg)
Egy válasz
Sokszor csináltam már a levesedet nagyon finom , a gyerekek is szeretik nagyon.
Köszi a receptet már sokszor akartam írni de mindig elmaradt .
Vendégeknek is készítettem mindig siker volt.