rántott gombafejek

Rántott gombafejek

Ízletes kívül ropogós, belül puha rántott gombafejek. Könnyű vegetáriánus étel, Gyors, egyszerű frissensült, rizzsel, répás rizzsel, rizibizivel, burgonyával, krumplipürével,  salátával pl. coleslaw, vagy bármilyen nekünk tetsző körettel, salátával , majonézzel, tartármártással tálalva. A rántott gombafejek elkészítése nagyon egyszerű. Szép, ép gombákat vásároljunk a sütéshez. Célszerű kisebb, könnyebben átsülő darabokat választani, de a nagyobb fejeket keresztben, két-három részre szeletelve szintén szép ropogósra süthetjük.

RÁNTOTT GOMBA RECEPT

  • 500 g kisebb csiperke gomba
  • 2-3 db tojás
  • 1-2 tál liszt
  • 1-2 tál zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

RÁNTOTT GOMBAFEJEK KÉSZÍTÉSE

  1. A gombákat megtisztítom, a szárát kiveszem. Közvetlenül panírozás előtt sózóm csak meg a gombákat. 
  2. Megforgatom a gombafejeket a lisztben, majd felvert, sózott tojásba, végül a zsemlemorzsába teszem.
  3. Felmelegítem a bő olajat egy mélyebb serpenyőben és ha már elég forró az olaj, beleteszem a gombákat. Túl keveset se tegyünk a serpenyőbe egyszerre, de túl sokat se, hogy elférjenek. Közepes hőmérsékleten sütöm a gombákat, fedővel letakarva, de résnyire nyitva. Így szépen párolódik a gomba belül, kívül pedig ropogós lesz. Ha már szép aranybarna, akkor megfordítom és ugyanígy sütöm meg a másik felét is.
  4. A kész gombafejeket konyhai papírtörlőre szedem, hogy felszívja a felesleges olajat és frissen, melegen tálalom. A gomba szárait meghámozva, ugyanígy bepanírozom és kisütöm, vagy másnap rántottához keverem.
rántott gombafejek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük