kókusztekercs recept

Kókusztekercs recept

A kókusztekercs, vagy más néven kókuszrúd/keksztekercs is egyszerű, de nagyszerű édesség.  Könnyen elkészíthető recept. Hűtőben sokáig eláll, így nagyobb ünnepekre pl. Karácsony, Húsvét, Szilveszteri buli, stb., már előre elkészíthetjük, vagy akár a fagyasztóba is tehetjük.  Mint a kókuszgolyó ez is szuper nasi gyerekek zsúrjára, ovis bulikra is, Ráadásul a gyerekeket is bevonhatjuk a készítésbe. Gyors, sütés nélküli desszert, darált kekszes süti.

A kókuszos keksztekercs tészta alapját a kókuszgolyó receptem adja, melyhez még vajas, kókuszos krémet készítünk. Feldobhatjuk a krémet egy kis ételfestékkel is pl. eperízűvel.

Kókuszrúd/Kókusztekercs recept:

  • keksztekercs massza:

  • 500 g darált háztartási keksz
  • 100 g vaj ( vagy Rama )
  • 200 g porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor vagy helyette kevés vanília kivonat, vagy vanília kikapart belseje
  • 300 ml tej
  • 30 g cukrozatlan kakaópor ( 4 csapott evőkanál )
  • 2 teáskanál rumaroma, vagy rum
  • kókuszos krém:

  • 150 g vaj ( vagy Rama )
  • 100 g porcukor + 1 csomag vaníliás cukor
  • 70-100 g kókuszreszelék – ízléstől függően
  • szóráshoz:
  • kb 50 g kókuszreszelék

Kókuszrúd/keksztekercs elkészítése:

  1. A kekszes masszát készítjük el először. A szobahőmérsékletű vajat  összedolgozzuk a darált keksszel és a többi hozzávalóval.  Majd félre tesszük.
  2. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük és beleforgatjuk a kókuszreszeléket. ( tehetünk bele pár csepp ételfestéket is )
  3. A kekszes masszát kettéválasztjuk, majd egyenként kinyújtjuk. Érdemes sütőpapíron vagy folpackon kinyújtani így nem ragad le a massza. A tetejére is teszek sütőpapírt/folpackot és így a sodrófához sem tapad a kekszes tészta. Vékonyra és egyenletesre, de ne túl vékonyra nyújtsuk a tésztát, hogy feltekerésnél ne szakadjon el a massza.
  4. A kekszes alapot megkenjük a fele mennyiségű krémmel. Szorosan feltekerjük, majd megszórjuk kívül kókuszreszelékkel, átforgatjuk és megszórjuk a másik felét is.  A második tekercset is elkészítjük.
  5. Folpackba tesszük a rudakat és hűtőbe tároljuk. Bár rögtön szeletelhető, de érdemes félórát várni vele, hogy kicsit dermedjen a kókuszos keksztekercs.
kókuszrúd kókusztekercs recept
kókusztekercs

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük