krémes zabkása gyümölcsökkel

Krémes zabkása recept

Gyors, tápláló reggeli a krémes zabkása. Gyümölcsökkel nagyon finom, 5 perc alatt elkészíthető gyors reggeli. Gluténmentes zabpehelyből is készíthetjük. Vegetáriánus recept, de magtejjel, zabtejjel, vagy kókusztejjel készítve vegán recept. Gyors desszertként is tálalhatjuk.

Krémes zabkása recept, készítése:

  • pár evőkanál zabkása, attól függően, hogy hány főre készül ( személyenként 3-6 evőkanál )
  • kevés víz
  • tej, vagy magtej, kókusztej
  • csipet só
  • kevés méz, vagy juharszirup
  • pici őrölt fahéj – opcionális
  1. Kevés vizet forralunk a vízforralóban. Egy kisebb, magas falú edénybe tesszük a zabot, csipet sót, felengedjük annyi forró vízzel, hogy éppen ellepje, hagyjuk duzzadni a zabpelyhet 2-3 percig.
  2. Majd  adjunk hozzá kevés tejet, vagy magtejet és 2 perc alatt alacsony hőmérsékleten kezdjük el főzni. Először mindig kevesebb tejet adagoljunk, hogy ne legyen túl híg a végén,, amíg ki nem tapasztaljuk, hogy mennyi a megfelelő.  Főzzük végül sűrű krémesre. Vegyük le a tűzről.
  3. Keverjük bele a mézet, vagy amit szeretnénk, a pici fahéjat és már tálalhatjuk is. Gyümölcsökkel gazdagon megszórjuk.

Tipp: Narancshéjat, citromhéjat is reszelhetünk bele és persze kakaóval is ízesíthetjük. Gazdagíthatjuk még mazsolával, diófélékkel, magokkal.

krémes zabkása gyümölcsökkel

 

gyümölcsös zabkása

 

krémes zabkása

 

További zabpehely recept ötletek >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük