Amikor káposztás tésztát készítek és kicsit több a megdinsztelt káposzta, kis adagot kiveszek belőle és egy tepsire való káposztás pogácsát is készítek.
Én a káposztát csak sóval, borssal, kevés olajon dinsztelem meg, nem használok cukrot hozzá, így számunkra sokkal finomabb. Ha cukorral esszük, csak a kész tésztát cukrozzuk meg. Tehát egy ilyen sós, borsos dinsztelt káposztát használok fel hozzá.
Káposztás pogácsa hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10-15 dkg dinsztelt káposzta ( olajon dinsztelt, só, bors)
- 1/2 teáskanál cukor
- 1/2 teáskanál só – a káposzta már sós, pici őrölt bors
- 1 dl tej
- 7 dkg vaj, margarin, vagy 5 dkg zsír
- 1 cs. sütőpor
- tetejére: egész kömény, vagy szezámmag, vagy lenmag..
Káposztás pogácsa elkészítése:
- A kihűlt, dinsztelt káposztához adom a többi hozzávalót és összegyúrom.
- Egy-két evőkanál liszt segítségével kinyújtom a tésztát nem túl vékonyra, kb 1,5 cm vastagságúra. A legkisebb pogi szaggatóval kiszaggatom a pogácsákat.
- Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a káposztás pogikat, megszórom a magokkal, köménnyel. 180-200°C-os előmelegített sütőben, alsó-felső sütésnél kb 15 perc alatt ropogósra sütöm.
Káposztás tészta recept, káposztás csiga recept.