citromos süti

Citromos süti

Könnyű citromos süti recept. Gyors, egyszerű citromos kevert süti, piskóta. Finom krémmel citromos torta alapnak vagy, mázzal is készíthető, de csak így magában is nagyon finom. Kisebb téglalap formában sütve, sütinek, uzsinak, kirándulásra is nagyon jó.

CITROMOS SÜTI RECEPT

  • 280 g liszt
  • 250 g cukor
  • 250 g joghurt vagy tejföl ( 2 db kicsi joghurt pl. actívia )
  • 100 g vaj vagy margarin
  • 4 db L-es tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 5 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • pici só

CITROMOS SÜTI KÉSZÍTÉSE

  1. Előmelegítem a sütőt 180°C-ra. Egy nagyobb keverőtálba, a 4 db tojást és a cukrot habosra keverem a robotgéppel. Utána hozzáadagolom a többi összetevőt, a vajat olvasztva, de nem forrón. Az egészet összekeverem.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába teszem a masszát (26 cm).
  3. 180°-C-on , kb 30 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a villát beleszúrva, már nem ragad rá a tészta.
  4. Porcukorral meghintve tálalom.
  5. Lehet hozzá  krémet készíteni. Citromos tora receptnél megtalálható a krém készítésének receptje és leírása, Répatortánál pedig mascarponés krém recept található 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük