Könnyű citromos süti. Gyors, egyszerű citromos kevert süti, piskóta. Finom krémmel citromos torta alapnak vagy, mázzal is készíthető, de csak így magában is nagyon finom. Kisebb téglalap formában sütve, sütinek, uzsinak, kirándulásra is nagyon jó.

Citromos süti recept, hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 250 g cukor
  • 250 g joghurt vagy tejföl ( 2 db kicsi joghurt pl. activia )
  • 100 g vaj vagy margarin
  • 4 db L-es tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 5 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • pici só

Citromos süti elkészítése:

  1. Előmelegítem a sütőt 180°C-ra. Egy nagyobb keverőtálba, a 4 db tojást és a cukrot habosra keverem a robotgéppel. Utána hozzáadagolom a többi összetevőt, a vajat olvasztva, de nem forrón. Az egészet összekeverem.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába teszem a masszát (26 cm).
  3. 180°-C-on , kb 30 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a villát beleszúrva, már nem ragad rá a tészta.
  4. Porcukorral meghintve tálalom.
  5. Lehet rá mázat, krémet készíteni. Citromtora receptnél megtalálható a krém készítése, Répatortánál pedig mascarponés krém recept található 🙂