Ez a márványos kevert süti receptem egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A tésztája finom, puha kakaós kevert piskóta. Kirándulásra vagy csak egy kis délutáni nasinak is tökéletes. A gyerekek általában nagyon kedvelik ezt a süteményt.
Mivel tartalmaz joghurtot, vajat, ezért nem szárad ki, letakarva akár több napig is puha marad. Csokimázat is készíthetünk a tetejére és gazdagíthatjuk meggyel is ízlés szerint.
Márványos süti recept:
- 2 bögre liszt (normál bögre, nem csésze a mérce, a pereme alatt egy jó ujjnyival mérve)
- 1,5 bögre cukor
- 1 vaníliás cukor
- 5 egész tojás
- 2 normál pohár joghurt
- 2 enyhén púpos evőkanál kakaópor – a tészta 1/3 részébe!
- 1 cs. sütőpor
- pici só
- 10 dkg olvasztott vaj/ sütőmargarin, vagy olaj kb 0,5-0,7 dl
Márványos süti elkészítés:
- Az egész tojásokat a cukorral felverem a robotgéppel, addig keverem míg világos sárga, krémes állagú nem lesz. Utána keverem hozzá a lisztet, pici sót, joghurtot, olvasztott, de nem forró vajat, vaníliás cukrot és a sütőport.
- Sütőpapírral bélelt, vagy vajazott, lisztezett tepsibe (25x35cm-es kb. az enyém) teszem a massza 2/3-át. A maradékba 2 evőkanál kakaóport teszek és azt is a tepsibe öntöm a már benne lévő masszára és óvatosan egy kanál vagy villa segítségével márványosra kavarom.
- kb 180 °C -os előmelegített sütőbe teszem és alsó-felső sütési módnál készre sütöm kb 20-30 perc alatt 15-20 perc elteltével tűpróbával, villával megnézem, hogy átsült-e a közepe. Ha kész, több helyen megszúrom a tetejét, a gőze távozni tudjon, majd hagyom kihűlni és tetszés szerinti formára szeletelem a márványos-bögrés sütit. Készíthetünk hozzá finom csokimázat is. Jó étvágyat!