Ez a bögrés kevert süti receptem egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ez a kakaós kevert kirándulásra vagy csak egy kis délutáni nasinak is tökéletes.

 

Márványos süti hozzávalók:

  • 2 bögre liszt (normál 2,5 dl-es bögre a mérce, az egész bögre nálam, a pereme alatt egy jó ujjnyival ér véget)
  • 1,5 bögre cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 egész tojás
  • 2 normál pohár joghurt
  • 2 enyhén púpos evőkanál kakaópor – a tészta 1/3 részébe!
  • 1 cs. sütőpor
  • pici só
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin – ki mit használ

Márványos süti elkészítés:

  1. Az egész tojásokat a cukorral felverem a robotgéppel, addig keverem míg világos sárga, krémes állagú nem lesz. Utána keverem hozzá a lisztet, pici sót, joghurtot, olvasztott vajat, vaníliás cukrot és a sütőport.
  2. Sütőpapírral bélelt, vagy vajazott, lisztezett tepsibe (25x40cm-es kb. az enyém) teszem a massza 2/3-át. A maradékba 2 evőkanál kakaóport teszek és azt is a tepsibe öntöm a már benne lévő masszára és óvatosan egy kanál vagy villa segítségével márványosra kavarom.
  3. kb 180 °C -os előmelegített sütőbe teszem, alsó-felső sütési módnál és készre sütöm kb 20-30 perc alatt 15-20 percnél tűpróbával nézem meg, hogy átsült-e a közepe. Ha kész, több helyen megszurkálom a tetejét, a gőze miatt, majd hagyom kihűlni és tetszés szerinti formára szeletelem a márványos-bögrés sütit. Jó étvágyat!márványos süti 

márványos kevert süti