medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Igazi tavaszváró finomságnak készítettem ezt finom medvehagymás pogácsát. Húsvétra is érdemes elkészíteni vendégvárónak. Egyszerű, könnyen elkészíthető recept.  Finom, kívül ropogós, belül puha pogik lettek.

MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA RECEPT

  • 60 dkg finomliszt 
  • 20 dkg vaj vagy sütőmargarin
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag instant élesztő
  • 3 nagy evőkanál tejföl 
  • 1  db egész tojás
  • 3 teáskanál só – vagy ízléstől függően
  • 1 csokor – kb 30 levél medvehagyma
  • kicsi bors – elhagyható
  • a tetejére: 1 db egész tojás, szezámmag vagy ízlés szerint sajt, kömény stb.

MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA KÉSZÍTÉSE

  1. Felaprítom a megmosott medvehagymát és félreteszem. Egy nagyobb tálba teszem a lisztet a közepébe, egy kis mélyedésbe szórom az élesztőt, rá a langyos tejet. (  Friss élesztőnél külön egy bögrében a langyos tejhez adom a friss élesztőt, a teáskanál cukrot, felfuttatom és utána keverem a liszthez. )  Utána az összes többi hozzávalóval és a felaprított medvehagymát hozzákeverem,  összegyúrom alaposan a pogácsa tésztát. Letakarva, minimum 30-45 percet  kelni hagyom szobahőmérsékleten, nem huzatos helyen.
  2. Előmelegítem a sütőt 180-200°C-ra. A megkelt pogácsatésztát kinyújtom.  Berácsozom a tetejét egy késsel A legkisebb pogácsaszaggatóval kis pogikat szaggatok a tésztából.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, lekenem a  felvert enyhén sózott tojással és megszórom szezámmaggal, vagy reszelt sajttal.
  4. 180- 200°C-os sütőben kb 15-20 perc alatt ropogósra sütöm a medvehagymás pogikat.

medvehagymás pogácsa recept

 

medvehagymás pogácsa

További finom, egyszerű pogácsa receptek.

Medvehagymás karalábéfőzelék recept >>

3 Responses

  1. Nagyon tetszik a recept. Máris fogok hozzá az elkészítéséhez.

    Üdvözlettel: Mészárosné Debrecenből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

krémes zabkása gyümölcsökkel
Egyszerű ételek
Mesi

Krémes zabkása recept

Gyors, tápláló reggeli a krémes zabkása. Gyümölcsökkel nagyon finom, 5 perc alatt elkészíthető gyors reggeli. Gluténmentes zabpehelyből is készíthetjük.

Tovább olvasom >
gesztenyés süti
Édes sütemények
Mesi

Gesztenyés süti

Nagyon finom habos gesztenyés süti. Gyorsan elkészíthető desszert , kakaós kevert piskóta és könnyű gesztenyés krém. Hétvégére, ünnepekre. Tortaként is süthetjük.

Tovább olvasom >
nutellás croissant nutellás kifli recept
Édes sütemények
Mesi

Nutellás Croissant

Ízletes, könnyen formázható, rugalmas tészta. A töltelékkel nincs sok dolgunk, csak megkenjük a kinyújtott tésztát. Reggelire, tízóraira, uzsonnára , akár vendégvárónak, finom, kívül ropogós, belül puha, krémes nasi.

Tovább olvasom >
gyors daramorzsa
Édes sütemények
Mesi

Gyors daramorzsa

Gyors, egyszerű, finom császármorzsa, daramorzsa, smarni recept. Tényleg gyorsan és könnyen készíthető, mazsolával gazdagíthatjuk ízlés szerint.

Tovább olvasom >