medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Igazi tavaszváró finomságnak készítettem ezt finom medvehagymás pogácsát. Húsvétra is érdemes elkészíteni vendégvárónak. Egyszerű, könnyen elkészíthető recept.  Finom, kívül ropogós, belül puha pogik lettek.

MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA RECEPT

  • 60 dkg finomliszt 
  • 20 dkg vaj vagy sütőmargarin
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag instant élesztő
  • 3 nagy evőkanál tejföl 
  • 1  db egész tojás
  • 3 teáskanál só – vagy ízléstől függően
  • 1 csokor – kb 30 levél medvehagyma
  • kicsi bors – elhagyható
  • a tetejére: 1 db egész tojás, szezámmag vagy ízlés szerint sajt, kömény stb.

MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA KÉSZÍTÉSE

  1. Felaprítom a megmosott medvehagymát és félreteszem. Egy nagyobb tálba teszem a lisztet a közepébe, egy kis mélyedésbe szórom az élesztőt, rá a langyos tejet. (  Friss élesztőnél külön egy bögrében a langyos tejhez adom a friss élesztőt, a teáskanál cukrot, felfuttatom és utána keverem a liszthez. )  Utána az összes többi hozzávalóval és a felaprított medvehagymát hozzákeverem,  összegyúrom alaposan a pogácsa tésztát. Letakarva, minimum 30-45 percet  kelni hagyom szobahőmérsékleten, nem huzatos helyen.
  2. Előmelegítem a sütőt 180-200°C-ra. A megkelt pogácsatésztát kinyújtom.  Berácsozom a tetejét egy késsel A legkisebb pogácsaszaggatóval kis pogikat szaggatok a tésztából.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, lekenem a  felvert enyhén sózott tojással és megszórom szezámmaggal, vagy reszelt sajttal.
  4. 180- 200°C-os sütőben kb 15-20 perc alatt ropogósra sütöm a medvehagymás pogikat.

medvehagymás pogácsa recept

 

medvehagymás pogácsa

További finom, egyszerű pogácsa receptek.

Medvehagymás karalábéfőzelék recept >>

3 Responses

  1. Nagyon tetszik a recept. Máris fogok hozzá az elkészítéséhez.

    Üdvözlettel: Mészárosné Debrecenből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük