MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Igazi tavaszváró finomságnak készítettem ezt finom medvehagymás pogácsát. Húsvétra is érdemes elkészíteni vendégvárónak. Egyszerű, könnyen elkészíthető recept.  Finom, kívül ropogós, belül puha pogik lettek.

Medvehagymás pogácsa recept, hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj vagy sütőmargarin ( diétásabban 15 dkg )
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl langyos tej
  • 4 nagy evőkanál tejföl
  • 1 cs. porélesztő  ( 7 g ) vagy 2,5 dkg friss élesztő
  • 3 normál teáskanál só ( nem púpos )
  • 1 csokor – kb 30 levél medvehagyma
  • kicsi bors – elhagyható
  • a tetejére: 1 db egész tojás, szezámmag vagy ízlés szerint sajt, kömény stb.

Medvehagymás pogácsa elkészítése:

  1. Felaprítom a megmosott medvehagymát és félreteszem. Egy nagyobb tálba teszem a lisztet a közepébe, egy kis mélyedésbe szórom az élesztőt, rá a langyos tejet. (  Friss élesztőnél külön egy bögrében a langyos tejhez adom a friss élesztőt, a teáskanál cukrot, felfuttatom és utána keverem a liszthez. )  Utána az összes többi hozzávalóval és a felaprított medvehagymát hozzákeverem,  összegyúrom alaposan a pogácsa tésztát. Letakarva, minimum 30-45 percet  kelni hagyom szobahőmérsékleten, nem huzatos helyen.
  2. Előmelegítem a sütőt 180-200°C-ra. A megkelt pogácsatésztát kinyújtom.  Berácsozom a tetejét egy késsel A legkisebb pogácsaszaggatóval kis pogikat szaggatok a tésztából.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, lekenem a  felvert enyhén sózott tojással és megszórom szezámmaggal, vagy reszelt sajttal.
  4. 180- 200°C-os sütőben kb 15-20 perc alatt ropogósra sütöm a medvehagymás pogikat.

medvehagymás pogácsa recept

medvehagymás pogácsa

További finom, egyszerű pogácsa receptek.

“Medvehagymás pogácsa” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!