Finom, egyszerűen elkészíthető meggyes kókuszgolyó. A kókuszgolyó egy részéből kihagyom a meggyet, mert a gyerekek nem annyira szeretik, de a meggylé így is bekerül a masszába,
Maggyes kókuszgolyó recept:
- 50 dkg háztartási kekszreszelék
- 12,5 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 4 normál ( nem púpos ) evőkanál keserű kakaópor
- 2 teáskanál rum aroma
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2,5 dl cukrozott meggybefőttből a meggylé
- 1 dl tejben feloldott 1 teáskanál nescafé (a nescafé elhagyható és lehet a tej helyett is meggylé ha valaki nem szeretne tejet használni)
- 1 zacskó kókuszreszelék
- a meggybefőttből a meggy a golyók belsejébe
Meggyes kókuszgolyó elkészítése:
- A kekszreszeléket egy mély, nagy tálba teszem. Hozzákeverem a porcukrot, kakaóport, rum aromát, vaníliát. Az egészet leöntöm a langyos tejben elkevert nescaféval. A meggylét is hozzáadom. Picit mikróban megmelegítem a vajat, csak, hogy kicsit folyós, puha legyen.
- A vajat is hozzákeverem és az egészet jól összegyúrom egy nagy gombóccá nagyjából 2 perc alatt. Nem kell bele több folyadék, még ha úgy is tűnik az elején…
- Kb 10 percre beteszem a hűtőbe. Majd egy tálba szórom a kókuszreszeléket. A kezünkkel egy kisebb darab massza közepébe helyezzük a meggyet, majd a kókuszban megforgatjuk. Nagyobb létszámnál érdemes duplázni az adagot.
Készíthető kókuszrúd is a masszából . Egy nagyobb lapos tálba szórjuk a kókuszt, Egy-két hosszúkás rudat formáljunk a masszából egy vágódeszkán, pulton. Utána forgassuk meg a kókuszban. Folpackba csomagoljuk és tálalásig hűtőben, vagy akár mélyhűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt szeleteljük fel.
Diós kekszgolyót is készíthetünk, nagyon finom narancsos, fahéjas ízvilágú.