Nagyon szeretjük a padlizsánkrémet hagyományosan elkészítve. Lecsósan is szoktam készíteni, úgy is isteni, mint ahogy egy jó görög étteremben ettem,… de most egy sült paprikás receptet osztok meg.
Pikáns, kicsit édesebb a sült piros kaliforniai paprikától és nagyon finom zöldségkrém, kicsit olyan „vegetáriánus tatár beefsteak” jutott az eszünkbe róla.
Teljesen vegán receptként is készíthetjük. Vegán tejfölt használjunk, vagy helyette 2-3 evőkanál olíva olajat.
Padlizsánkrém sült paprikával recept
- 2 kisebb közepes padlizsán
- 1 nagy piros kaliforniai paprika
- 1 nagy duci fokhagyma, vagy több kicsi – lereszelve
- 1 evőkanál olíva olaj
- 3 evőkanál tejföl – vagy vegán tejföl
- 1 evőkanál light majonéz – vegán készítésben elhagyható
- só, bors – ízlés szerint
Padlizsánkrém sült paprikával készítése
- A padlizsánokat negyedekre szeleteljük, a paprikát félbe vágjuk és sütőpapírral bélel tepsire tesszük, majd megsütjük közepes hőmérsékleten. Sütés közben kicsit megszurkáljuk villával és ellenőrizzük, hogy elég puha.
- Amikor megsült, hűlni hagyjuk, majd a padlizsán héját lehúzzuk. A zöldségek felét egy nagyobb aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk, majd áttesszük egy mélyebb tálba. Utána a második adagot is leturmixoljuk, de már hozzáadva a többi összetevőt is. Az így kapott masszát az első adaghoz tesszük és jól átkeverjük, ízlés szerint még ízesítjük kedvünk szerint. Botmixerrel is készíthetjük, egy tálban az egészet. Hűtőben tároljuk, fogyasztásig kicsit hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Pirítóssal, zöldségekkel tálaljuk.