A múltkor olasz napok alkalmával, sok finomságot vásároltam. A krémes, natúr ricottát ki akartam próbálni édes sütihez. Ricotta torta lett belőle. Gyorsan pár perc alatt elkészíthető és már csak sütni kell Finom, nem száraz, jól szeletelhető ízletes süti lett belőle. Erdei gyümölcsöt szórtam a tetejére, de csak úgy magában is nagyon finom piskóta, de persze bármivel feldobhatjuk: mandulával, csokival, más gyümölcsökkel, mázzal….ki mivel szeretné..

 

Ricotta torta recept, hozzávalók:

  • 4 db L-es tojás
  • 20 dkg liszt (1 bögre – 2,5 dl-es, egy ujjnyival a pereme alatt töltve)
  • 20 dkg cukor (2/3 bögre) gyümölcstől függően
  • vanília vagy vaníliás cukor
  • 6 dkg vaj vagy margarin – olvasztva
  • 25 dkg ricotta – krémes, natúr vagy 25 dkg mascarpone
  • 1 kis mokkáskanál só
  • 1 cs. sütőpor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • tetejére 15 dkg erdei gyümölcs, vagy más gyümölcs, máz, csoki stb.

Ricotta torta elkészítése:

  1. 180°C-ra előmelegítem a sütőt.
  2. Az egész tojásokat egy nagyobb, mélyebb tálban a cukorral habosra, világosra verem a robotgéppel. Utána hozzá adagolom az összes hozzávalót, a vajat olvasztva, de nem forrón. Egynemű masszává keverem A gyümölcsöket nem keverjük hozzá!!
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformába (26 cm-es) teszem a masszát és a tetejére szóróm a gyümölcsöt.
  4. 180°C-os sütőben, kb 35 perc alatt készre sütöm. Villát beleszúrva ellenőrzöm, hogy átsült e a közepe, ha nem tapad rá a tészta akkor jó. Porcukorral meghintve tálalom. 🙂ricotta torta - gyors süti