ricottás kevert süti

Ricottás kevert süti

A múltkor olasz napok alkalmával, sok finomságot vásároltam. A krémes, natúr ricottát ki akartam próbálni édes sütihez. Ricottás kevert torta/süti lett belőle.

Gyorsan pár perc alatt elkészíthető  és már csak sütni kell Finom, nem száraz, jól szeletelhető ízletes, könnyű finomság.

Erdei gyümölcsöt szórtam a tetejére, de csak úgy magában is nagyon finom piskótának, persze bármivel feldobhatjuk: mandulával, csokival, más gyümölcsökkel, mázzal….ki mivel szeretné..

Ricottás kevert süti recept, hozzávalók:

  • 4 db L-es tojás
  • 200 g liszt (1 bögre –  egy ujjnyival a pereme alatt töltve)
  • 150 – 200 g cukor (2/3 bögre) gyümölcs ízétől függően
  • vanília vagy vaníliás cukor
  • 60 g vaj vagy margarin – olvasztva
  • 250 g ricotta – krémes, natúr vagy 250 g mascarpone
  • 1 kis mokkáskanál só
  • 1 cs. sütőpor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • tetejére 150 g erdei gyümölcs, vagy más gyümölcs, máz, csoki stb.

Ricottás kevert süti elkészítése:

  1. 180°C-ra előmelegítem a sütőt.
  2. Az egész tojásokat egy nagyobb, mélyebb tálban a cukorral habosra, világosra verem a robotgéppel. Utána hozzá adagolom az összes hozzávalót, a vajat olvasztva, de nem forrón. Egynemű masszává keverem A gyümölcsöket nem keverjük hozzá!!
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformába (26 cm-es) teszem a masszát és a tetejére szóróm a gyümölcsöt.
  4. 180°C-os sütőben, kb 35 perc alatt készre sütöm. Villát beleszúrva ellenőrzöm, hogy átsült e a közepe, ha nem tapad rá a tészta akkor jó. Porcukorral meghintve tálalom. 🙂ricottás kevet süti

 

  1. ricotta tortaHasonló recept: Áfonyás süti, további gyors süti receptek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük