MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

ricottás kevert süti

Ricottás kevert süti

A múltkor olasz napok alkalmával, sok finomságot vásároltam. A krémes, natúr ricottát ki akartam próbálni édes sütihez. Ricottás kevert torta/süti lett belőle.

Gyorsan pár perc alatt elkészíthető és már csak sütni kell Finom, nem száraz, jól szeletelhető ízletes süti lett belőle.

Erdei gyümölcsöt szórtam a tetejére, de csak úgy magában is nagyon finom piskóta, de persze bármivel feldobhatjuk: mandulával, csokival, más gyümölcsökkel, mázzal….ki mivel szeretné..

 

Ricottás kevert süti recept, hozzávalók:

  • 4 db L-es tojás
  • 20 dkg liszt (1 bögre – 2,5 dl-es, egy ujjnyival a pereme alatt töltve)
  • 20 dkg cukor (2/3 bögre) gyümölcstől függően
  • vanília vagy vaníliás cukor
  • 6 dkg vaj vagy margarin – olvasztva
  • 25 dkg ricotta – krémes, natúr vagy 25 dkg mascarpone
  • 1 kis mokkáskanál só
  • 1 cs. sütőpor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • tetejére 15 dkg erdei gyümölcs, vagy más gyümölcs, máz, csoki stb.

Ricottás kevert süti elkészítése:

  1. 180°C-ra előmelegítem a sütőt.
  2. Az egész tojásokat egy nagyobb, mélyebb tálban a cukorral habosra, világosra verem a robotgéppel. Utána hozzá adagolom az összes hozzávalót, a vajat olvasztva, de nem forrón. Egynemű masszává keverem A gyümölcsöket nem keverjük hozzá!!
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformába (26 cm-es) teszem a masszát és a tetejére szóróm a gyümölcsöt.
  4. 180°C-os sütőben, kb 35 perc alatt készre sütöm. Villát beleszúrva ellenőrzöm, hogy átsült e a közepe, ha nem tapad rá a tészta akkor jó. Porcukorral meghintve tálalom. 🙂ricottás kevet sütiricotta tortaTovábbi gyors süti receptek: itt

Szólj hozzá!