A múltkor olasz napok alkalmával, sok finomságot vásároltam. A krémes, natúr ricottát ki akartam próbálni édes sütihez. Ricottás kevert torta/süti lett belőle.
Gyorsan pár perc alatt elkészíthető és már csak sütni kell Finom, nem száraz, jól szeletelhető ízletes, könnyű finomság.
Erdei gyümölcsöt szórtam a tetejére, de csak úgy magában is nagyon finom piskótának, persze bármivel feldobhatjuk: mandulával, csokival, más gyümölcsökkel, mázzal….ki mivel szeretné..
Ricottás kevert süti recept, hozzávalók:
- 4 db L-es tojás
- 200 g liszt (1 bögre – egy ujjnyival a pereme alatt töltve)
- 150 – 200 g cukor (2/3 bögre) gyümölcs ízétől függően
- vanília vagy vaníliás cukor
- 60 g vaj vagy margarin – olvasztva
- 250 g ricotta – krémes, natúr vagy 250 g mascarpone
- 1 kis mokkáskanál só
- 1 cs. sütőpor
- reszelt citromhéj ízlés szerint
- tetejére 150 g erdei gyümölcs, vagy más gyümölcs, máz, csoki stb.
Ricottás kevert süti elkészítése:
- 180°C-ra előmelegítem a sütőt.
- Az egész tojásokat egy nagyobb, mélyebb tálban a cukorral habosra, világosra verem a robotgéppel. Utána hozzá adagolom az összes hozzávalót, a vajat olvasztva, de nem forrón. Egynemű masszává keverem A gyümölcsöket nem keverjük hozzá!!
- Kivajazott, kilisztezett tortaformába (26 cm-es) teszem a masszát és a tetejére szóróm a gyümölcsöt.
- 180°C-os sütőben, kb 35 perc alatt készre sütöm. Villát beleszúrva ellenőrzöm, hogy átsült e a közepe, ha nem tapad rá a tészta akkor jó. Porcukorral meghintve tálalom. 🙂
- Hasonló recept: Áfonyás süti, további gyors süti receptek.