ricottás kevert süti

Ricottás kevert süti

A múltkor olasz napok alkalmával, sok finomságot vásároltam. A krémes, natúr ricottát ki akartam próbálni édes sütihez. Ricottás kevert torta/süti lett belőle.

Gyorsan pár perc alatt elkészíthető  és már csak sütni kell Finom, nem száraz, jól szeletelhető ízletes, könnyű finomság.

Erdei gyümölcsöt szórtam a tetejére, de csak úgy magában is nagyon finom piskótának, persze bármivel feldobhatjuk: mandulával, csokival, más gyümölcsökkel, mázzal….ki mivel szeretné..

Ricottás kevert süti recept, hozzávalók:

  • 4 db L-es tojás
  • 200 g liszt (1 bögre –  egy ujjnyival a pereme alatt töltve)
  • 150 – 200 g cukor (2/3 bögre) gyümölcs ízétől függően
  • vanília vagy vaníliás cukor
  • 60 g vaj vagy margarin – olvasztva
  • 250 g ricotta – krémes, natúr vagy 250 g mascarpone
  • 1 kis mokkáskanál só
  • 1 cs. sütőpor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • tetejére 150 g erdei gyümölcs, vagy más gyümölcs, máz, csoki stb.

Ricottás kevert süti elkészítése:

  1. 180°C-ra előmelegítem a sütőt.
  2. Az egész tojásokat egy nagyobb, mélyebb tálban a cukorral habosra, világosra verem a robotgéppel. Utána hozzá adagolom az összes hozzávalót, a vajat olvasztva, de nem forrón. Egynemű masszává keverem A gyümölcsöket nem keverjük hozzá!!
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformába (26 cm-es) teszem a masszát és a tetejére szóróm a gyümölcsöt.
  4. 180°C-os sütőben, kb 35 perc alatt készre sütöm. Villát beleszúrva ellenőrzöm, hogy átsült e a közepe, ha nem tapad rá a tészta akkor jó. Porcukorral meghintve tálalom. 🙂ricottás kevet süti

 

  1. ricotta tortaHasonló recept: Áfonyás süti, további gyors süti receptek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

zöldséges puffancs recept
Egyszerű ételek
Mesi

ZÖLDSÉGES PUFFANCS

Amikor rántott húst, csirkét készítek sok háziasszonyhoz hasonlóan a megmaradt tojást, lisztet, zsemlemorzsát összekeverve kis puffancsokat készítek amit szívesen megeszünk. Ezt tovább gondolva hozzáadtam még nyers zöldségeket belereszelve, fűszerekkel, szezámmaggal, esetleg reszelt sajttal is megspékelve finom, könnyű zöldséges puffancsok lettek. Az állaga könnyű, finom, ízletes.

Tovább olvasom >