Finom kakaós banános zabkása, chia maggal, kókusszal, pár szem mandulával és ízlés szerint kis fahéjjal. Kétféle módon készíthető én a meleg, frissen főzött variációt szeretem jobban, de főzés nélkül is készíthetjük a kását.
1, Főzés nélkül hűtőben: Előző este összeállítom a kását. A tejjel összekeverem a chia magot, zabpehelyt, kakaót, édesítőszert. Egy éjszaka alatt a hűtőben magába szívja a nedvességet és másnap reggelre kész is. Díszíthetjük kis mandulával, banánnal, vagy amihez csak kedvünk van. Mikróban át lehet melegíteni.
2, Főzve: Kevés vízzel és a tejjel vagy csak tejjel összekeverem a zabpehelyt, kakaóport, édesítőszert. Lassú tűzön 1-2 perc alatt megfőzöm a zabkását, ízesítem, ráhalmozok gyümölcsöket, esetleg kevés mézet vagy juharszirupot. A chia magot csak ráhintem és kész is.
Most vegán kakaós zabkását készítettem kókusztejjel, de persze tehéntejjel is készíthető.
Kakaós zabkása recept:
- 1 db banán
- 3-4 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál chia mag
- 1-2 evőkanál kókuszreszelék – elhagyható, vagy zabpehellyel helyettesíthető
- 1 teáskanál kakaópor
- méz , juharszirup vagy édesítőszer ízlés szerint
- kókusztej – kb 1.5-2,5 dl attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre
- pár szem mandula aprítva
- fahéj ízlés szerint
Kakaós zabkása elkészítése:
- A banán felét villával összetörjük, majd hozzákeverem a mandula kivételével az összes hozzávalót. Összekeverem és hűtőbe teszem pár órára vagy egy éjszakára
- Tálaláskor rászeletelem a banán másik felét és a mandulát szeletelve.
Más zabpelyhes recept: Zabpelyhes sajtos túrós tallér>>