Finom kakaós banános zabkása, chia maggal, kókusszal, pár szem mandulával és ízlés szerint kis fahéjjal.
Előző este összeállítottam, egy éjszaka magába szívta a nedvességet, másnap reggel kész is, díszíthetjük kis mandulával, banánnal, vagy amihez csak kedvünk van.
Most vegán kakaós zabkását készítettem kókusztejjel, de persze tehéntejjel is készíthető.
Kakaós zabkása recept:
- 1 db banán
- 3-4 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál chia mag
- 1-2 evőkanál kókuszreszelék – elhagyható, vagy zabpehellyel helyettesíthető
- 1 teáskanál kakaópor
- méz vagy édesítőszer ízlés szerint
- kókusztej – kb 1.5-2,5 dl attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre
- pár szem mandula aprítva
- fahéj ízlés szerint
Kakaós zabkása elkészítése:
- A banán felét villával összetörjük, majd hozzákeverem a mandula kivételével az összes hozzávalót. Összekeverem és hűtőbe teszem pár órára vagy egy éjszakára
- Tálaláskor rászeletelem a banán másik felét és a mandulát szeletelve.
Más zabpelyhes recept: Zabpelyhes sajtos tallér