Finom kakaós banános zabkása, chia maggal, kókusszal, pár szem mandulával és ízlés szerint kis fahéjjal.

Előző este összeállítottam, egy éjszaka magába szívta a nedvességet, másnap reggel kész is, díszíthetjük kis mandulával, banánnal, vagy amihez csak kedvünk van.

Most vegán kakaós zabkását készítettem kókusztejjel, de persze tehéntejjel is készíthető.

 

Kakaós zabkása recept:

  • 1 db banán
  • 3-4 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1-2 evőkanál kókuszreszelék – elhagyható, vagy zabpehellyel helyettesíthető
  • 1 teáskanál kakaópor
  • méz vagy édesítőszer ízlés szerint
  • kókusztej – kb 1.5-2,5 dl attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre
  • pár szem mandula aprítva
  • fahéj ízlés szerint

Kakaós zabkása elkészítése:

  1. A banán felét villával összetörjük, majd hozzákeverem a mandula kivételével az összes hozzávalót. Összekeverem és hűtőbe teszem pár órára vagy egy éjszakára
  2. Tálaláskor rászeletelem a banán másik felét és a mandulát szeletelve.

Más zabpelyhes recept: Zabpelyhes sajtos tallér