kakaós banános zabkása

Kakaós zabkása

Finom kakaós banános zabkása, chia maggal, kókusszal, pár szem mandulával és ízlés szerint kis fahéjjal. Kétféle módon készíthető én a meleg, frissen főzött variációt szeretem jobban, de főzés nélkül is készíthetjük a kását. 

1, Főzés nélkül hűtőben: Előző este összeállítom a kását. A tejjel összekeverem a chia magot, zabpehelyt, kakaót, édesítőszert. Egy éjszaka alatt  a hűtőben magába szívja a nedvességet és másnap reggelre kész is.  Díszíthetjük kis mandulával, banánnal, vagy amihez csak kedvünk van. Mikróban át lehet melegíteni.

2, Főzve:   Kevés vízzel és a tejjel vagy csak tejjel  összekeverem a zabpehelyt, kakaóport, édesítőszert. Lassú tűzön 1-2 perc alatt megfőzöm a zabkását, ízesítem, ráhalmozok gyümölcsöket, esetleg kevés mézet vagy juharszirupot. A chia magot csak ráhintem és kész is. 

Most vegán kakaós zabkását készítettem kókusztejjel, de persze tehéntejjel is készíthető.

Kakaós zabkása recept:

  • 1 db banán
  • 3-4 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1-2 evőkanál kókuszreszelék – elhagyható, vagy zabpehellyel helyettesíthető
  • 1 teáskanál kakaópor
  • méz , juharszirup vagy édesítőszer ízlés szerint
  • kókusztej – kb 1.5-2,5 dl attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre
  • pár szem mandula aprítva
  • fahéj ízlés szerint

Kakaós zabkása elkészítése:

  1. A banán felét villával összetörjük, majd hozzákeverem a mandula kivételével az összes hozzávalót. Összekeverem és hűtőbe teszem pár órára vagy egy éjszakára
  2. Tálaláskor rászeletelem a banán másik felét és a mandulát szeletelve.

Más zabpelyhes recept: Zabpelyhes sajtos túrós tallér>>

Édes zabpelyhes keksz>>

Sós zabpehely lepény>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük