MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

kakaós banános zabkása

Kakaós zabkása

Finom kakaós banános zabkása, chia maggal, kókusszal, pár szem mandulával és ízlés szerint kis fahéjjal.

Előző este összeállítottam, egy éjszaka magába szívta a nedvességet, másnap reggel kész is, díszíthetjük kis mandulával, banánnal, vagy amihez csak kedvünk van.

Most vegán kakaós zabkását készítettem kókusztejjel, de persze tehéntejjel is készíthető.

 

Kakaós zabkása recept:

  • 1 db banán
  • 3-4 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1-2 evőkanál kókuszreszelék – elhagyható, vagy zabpehellyel helyettesíthető
  • 1 teáskanál kakaópor
  • méz vagy édesítőszer ízlés szerint
  • kókusztej – kb 1.5-2,5 dl attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre
  • pár szem mandula aprítva
  • fahéj ízlés szerint

Kakaós zabkása elkészítése:

  1. A banán felét villával összetörjük, majd hozzákeverem a mandula kivételével az összes hozzávalót. Összekeverem és hűtőbe teszem pár órára vagy egy éjszakára
  2. Tálaláskor rászeletelem a banán másik felét és a mandulát szeletelve.

Más zabpelyhes recept: Zabpelyhes sajtos tallér

Szólj hozzá!