sós tökös gofri recept

Sós tökös gofri recept

Egyszerűen elkészíthető sós tökös gofri recept. Nagyon finom tejföllel, lilahagymával. Természetesen cukkinival is készíthetjük. Arra figyeljünk, hogy jól nyomkodjuk ki a frissen reszelt tök – cukkini levét, hogy ne áztassa el a gofri tésztát. Gofrisütő helyett, serpenyőben, kevés olajon is készíthetjük, szép, ropogósra sütve, tökös tócsniként. Serpenyőben sütve nem teszek hozzá sütőport. Fűszerezése ízlés szerint variálható.

A szezámmag és a sajt hozzáadásával még ropogósabb lesz gofri, persze ízlés szerint elhagyható ha valaki nem szereti.  Frissen, melegen a  legfinomabb mint minden gofri.

Sós tökös gofri recept :

  • 500 g főzőtök, cukkini- gyalulva vagy durvára reszelve
  • 50 g reszelt sajt
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 tojás
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál szezámmag ( elhagyható )
  • 1 teáskanál friss, vagy  szárított kapor ( elhagyható )

Sós tökös gofri elkészítése:

  • A friss tököt meghámozzuk, kimagozzuk legyaluljuk, ha cukkiniból készítem, csak megmosom és lereszelem. Kevés sóval összekeverem és 5-10 percet állni hagyom.
  • 5-10 perc után a lereszelt tököt jól kinyomkodom, levét eltávolítom, hogy minél szárazabb legyen és ne áztassa el a gofri tésztáját. Majd az összes többi hozzávalóval jól összekeverem, Nyersen megkóstolom, ha kell még ízesítem, vagy teszek hozzá kevés zsemlemorzsát ha szükséges.
  • Felmelegítem a gofrisütőt nem túl magas fokozatra, hogy a reszelt tök kellően át tudjon sülni. Merőkanállal szokásos módon feltöltöm a gofrisütőt  (de nem teljesen széléig ) és készre sütöm. Serpenyőben készítve: kevés olajon süssük meg közepes hőmérsékleten.
  • Ízlés szerint tejföllel, hagymával tálalom.
sós tökös gofri recept

Próbáld ki a zöldséges cukkinis tócsni receptet is! Reszelt tököt is használhatunk hozzá.

Gyors ebédnek, vacsorának Rántott cukkini hasábok recept bővebben>>

Egyszerű krumplis tócsni

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük