MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

zöldséges tócsni

Zöldséges Tócsni – gluténmentesen is

Bármikor, bármilyen mennyiségben tudok tócsnit enni, vagy lapcsánkát ki, hogy mondja.

Imádom, a hagyományos krumplis változatot, de mostanában zöldséges tócsnit szoktam készíteni. Finom, ropogós, ízletes és olcsó, gyors finomság, akár gyors ebédnek.

 

Zöldséges tócsni recept, hozzávalók:

  • 4 db közepesen nagy burgonya
  • 1 db nagy répa kb 15 -20 dkg-os
  • 1 db közepes cukkini
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors, ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika – elhagyható
  • 1-2 teáskanál só, ízlés szerint
  • 2 db tojás
  • kb. 10-12 evőkanál liszt – lehet gluténmentes is, vagy zabkorpát, zabpelyhet is keverhetünk bele.  (én kukorica liszt és zabpehely liszt keverékét valamint zabkorpát tettem bele)
  • 2 evőkanál szezámmag ízlés szerint

Zöldséges tócsni elkészítése:

  1. Egy mélyebb, nagyobb tálban a zöldségeket a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk pár percig, majd a levét kinyomkodjuk.
  2. A kinyomkodott zöldségekhez hozzákeverjük a reszelt fokhagymát, sót ha kell még, borsot, lisztet és az egész tojásokat, valamint a szezámmagot. Összekeverjük a fakanállal.
  3. Olajat melegítünk egy serpenyőben, kb úgy mint egy bundáskenyér sütésénél.
  4. Kanállal közepes méretű halmokat helyezünk a serpenyőbe, amit a fakanál vagy evőkanál segítségével kicsit lelapítunk, hogy ne legyen a közepe túl vastag, így mindenhol ropogósra sül.
  5. Közepes lángon átsütjük ropogósra mindkét felét pár perc alatt.. Papírszalvétára tesszük. Tejföllel vagy magában fogyasztjuk. 🙂

Sütőben is lehet készíteni diétásabban. Én ilyenkor teszek a krumplis reszelékbe 1.2 evőkanál olajat és sütőpapírra teszem. Liszt nélkül, kókuszzsírral kikent muffin formába is lehet tenni.

Szólj hozzá!