Ennek a kuglóf receptnek a különlegességét a tojáslikőr adja, amit a tésztába teszünk. Gyakorlatilag egy egyszerű kevert süti alap tojáslikőrrel. Bármikor elkészíthető, tavasszal pedig méltó Húsvéti sütemény lehet belőle… Persze a tojáslikőr helyett használhatunk egyszerűen csak joghurtot vagy kefirt, úgy is nagyon finom kuglófunk lesz…

Tojáslikőrös kuglóf recept, hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő, vagy helyette lehet liszt is
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 2 dl tojáslikőr – lehet helyette joghurt / tejföl
  • 2 dl olaj
  • 1 cs. sütőpor
  • tetejére: csoki öntet/máz, porcukor

Tojáslikőrös kuglóf elkészítése:

  1. Bekapcsolom a sütőt 160-170°C-ra.
  2. Egy mélyebb tálban a tojásokat a cukorral habosra, világosra verem robotgéppel. Utána hozzáadom a többi hozzávalót is és összekeverem egyneművé az egészet.
  3. 25 cm-es kuglóf formát kivajazok, lisztezek, majd beleöntöm a masszát.
  4. 160 °C-on,  alsó – felső sütésnél, kb 35-40 perc alatt készre sütöm a tojáslikőrös kuglófot. – Azért inkább nézegessük, mert minden sütő más. Villát beleszúrva ellenőrizzük, hogy átsült e a belseje, ha nem ragad a villára a tészta, akkor átsült.
  5. Sütés után kb 10 percig hűlni hagyom a formában, utána kiborítom egy tálcára és hagyom tovább hűlni. Porcukorral, csoki öntettel tálalom. (Torta alapnak is nagyon jó ez a recept ) 🙂