Ez is egy finom, könnyű belül pihe-puha, kívül ropogósabb túrófánk. Ennél a receptnél tejfölt is teszek a túrófánk tésztájába.

Túrófánk II. recept, hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál cukor + 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • olaj a sütéshez, tetejére porcukor

Túrófánk II. elkészítése:

  1. Az összes hozzávalót egy tálban összekeverem, majd 10 percig állni hagyom.
  2. Nedves kézzel golyókat formázok belőle és forró olajba kisütöm, de nem túl magas lángon, hogy a tészta belseje is megsüljön és a külseje se égjen meg. Kétszeresére puffadnak a fánkok ezért ne tegyük őket nagyon zsúfoltan a sütőedénybe. ( kanállal is szaggathatjuk a fánkokat, ha nincs kedvünk golyókat gyártani, Ilyenkor az első szaggatás előtt tegyük a kanalat a forró olajba egy másodpercre és akkor nem tapad majd a kanálra a nyers fánk tészta)
  3. Papírtörlőre, szedem, porcukrozom és pár perc hűlés után tálalom. Jó étvágyat 🙂 Ezen a tálon az alsó fánkokat kanállal szaggattam, a tetején lévőket kézzel formáltam.