túrófánk-gyors-süti

Tejfölös túrófánk

Ez is egy finom, könnyű belül pihe-puha, kívül ropogósabb tejfölös túrófánk.

Picit máshogy készül mint a másik túrófánk receptem.  Ennél a receptnél  kevés tejfölt is teszek a túrófánk tésztájába.

Tejfölös Túrófánk recept, hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg liszt ( ha lehet rétesliszt )
  • 2 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl vagy joghurt (kb 175 g )
  • 3 evőkanál cukor + 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez, tetejére vaníliás porcukor

Tejfölös Túrófánk  elkészítése:

  1. Az összes hozzávalót egy tálban összekeverem, majd 10 percig állni hagyom.
  2. Felforrósítom az olajat egy serpenyőbe. Kanállal  szaggatjuk a fánkokat a serpenyőbe. Az első szaggatás előtt tegyük a kanalat a forró olajba egy másodpercre és akkor nem tapad majd a kanálra a nyers fánk tészta) Ezután  bő olajban, de nem túl magas hőmérsékleten megsütöm a túrófánkokat. Fontos, hogy  a tészta belseje is megsüljön és kívül se égjen meg. Kétszeresére puffadnak a fánkok ezért ne tegyük őket nagyon zsúfoltan a sütőedénybe. 
  3. Papírtörlőre, szedem, vaníliás porcukorral meghintem és pár perc hűlés után tálalom. Jó étvágyat 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

olívás csavart rúd
Sós sütemények
Mesi

Olívás csavart rúd

Gyors, egyszerű, vendégváró, hétvégi vagy akár ünnepi sós party snack az olívás csavart rúd. Bolti leveles tésztából villámgyorsan elkészül.

Tovább olvasom >