Ez is egy finom, könnyű belül pihe-puha, kívül ropogósabb tejfölös túrófánk.
Picit máshogy készül mint a másik túrófánk receptem. Ennél a receptnél kevés tejfölt is teszek a túrófánk tésztájába.
Tejfölös Túrófánk recept, hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 15 dkg liszt ( ha lehet rétesliszt )
- 2 db tojás
- 1 kis pohár tejföl vagy joghurt (kb 175 g )
- 3 evőkanál cukor + 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag sütőpor
- olaj a sütéshez, tetejére vaníliás porcukor
Tejfölös Túrófánk elkészítése:
- Az összes hozzávalót egy tálban összekeverem, majd 10 percig állni hagyom.
- Felforrósítom az olajat egy serpenyőbe. Kanállal szaggatjuk a fánkokat a serpenyőbe. Az első szaggatás előtt tegyük a kanalat a forró olajba egy másodpercre és akkor nem tapad majd a kanálra a nyers fánk tészta) Ezután bő olajban, de nem túl magas hőmérsékleten megsütöm a túrófánkokat. Fontos, hogy a tészta belseje is megsüljön és kívül se égjen meg. Kétszeresére puffadnak a fánkok ezért ne tegyük őket nagyon zsúfoltan a sütőedénybe.
- Papírtörlőre, szedem, vaníliás porcukorral meghintem és pár perc hűlés után tálalom. Jó étvágyat 🙂