túrófánk-gyors-süti

Tejfölös túrófánk

Ez is egy finom, könnyű belül pihe-puha, kívül ropogósabb tejfölös túrófánk.

Picit máshogy készül mint a másik túrófánk receptem.  Ennél a receptnél  kevés tejfölt is teszek a túrófánk tésztájába.

Tejfölös Túrófánk recept, hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg liszt ( ha lehet rétesliszt )
  • 2 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl vagy joghurt (kb 175 g )
  • 3 evőkanál cukor + 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez, tetejére vaníliás porcukor

Tejfölös Túrófánk  elkészítése:

  1. Az összes hozzávalót egy tálban összekeverem, majd 10 percig állni hagyom.
  2. Felforrósítom az olajat egy serpenyőbe. Kanállal  szaggatjuk a fánkokat a serpenyőbe. Az első szaggatás előtt tegyük a kanalat a forró olajba egy másodpercre és akkor nem tapad majd a kanálra a nyers fánk tészta) Ezután  bő olajban, de nem túl magas hőmérsékleten megsütöm a túrófánkokat. Fontos, hogy  a tészta belseje is megsüljön és kívül se égjen meg. Kétszeresére puffadnak a fánkok ezért ne tegyük őket nagyon zsúfoltan a sütőedénybe. 
  3. Papírtörlőre, szedem, vaníliás porcukorral meghintem és pár perc hűlés után tálalom. Jó étvágyat 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük