Tápláló teljes értékű növényi étel ez a finom, fűszeres vegán, lencsés paprikás krumpli. Gyorsan elkészül, mivel lencse már puhán kerül az ételbe, a burgonya pedig gyorsan megfő.
Olaj nélkül is készíthetjük a receptet, helyette kevés forraltvízen kezdjük el dinsztelni a hagymát.
Tejfölös lencsefőzelék recept >>
Mindenkinek bátran ajánlom, aki egy finom, laktató húsmentes egytálételre vágyik.
VEGÁN LENCSÉS PAPRIKÁS KRUMPLI RECEPT
- 4 db közepes burgonya
- 1 db édesburgonya kb 10-15 dkg ( lehet helyette répa is )
- 1 kisebb lencse konzerv 400g-os
- 1 nagy fej hagyma
- 1 db paprika
- kevés olaj
- só, bors
- 1 mokkáskanál fűszerkömény
- 1-2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- 1 púpos teáskanál Édes Anna . darált paprika
- 2-3 db babérlevél
- 2 csipet szárított majoránna
- kevés petrezselyemzöld
VEGÁN LENCSÉS PAPRIKÁS KRUMPLI KÉSZÍTÉSE
- A zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk – a hagymát, paprikát apróra, a burgonyákat hasábokra vágom.
- A hagymát, paprikát kevés olajon elkezdem dinsztelni, majd hozzákeverem a felaprított burgonyákat, borsozom, sózom, megszórom a fűszerköménnyel, majoránnával. Hozzáadom a kanálnyi darált paprikát is – együtt dinsztelem, keverem kevés ideig. A végén hozzákeverem az őrölt pirospaprikát, ahogy keverek rajta egyet, már fel is öntöm annyi vízzel, mintha sűrű paprikáskrumplit készítenék. Beledobok 2-3 db babérlevelet, és fedő alatt, időnként megkeverve főzöm.
- Mikor már majdnem puha a burgonya, hozzákeverem a puha lencsét pár percig együtt főzöm tovább, tálalás előtt megszórom petrezselyemzölddel.