vegán lencsés paprikás krumpli

Vegán lencsés paprikás krumpli

Tápláló teljes értékű növényi étel ez a finom, fűszeres vegán, lencsés paprikás krumpli. Gyorsan elkészül, mivel lencse már puhán kerül az ételbe, a burgonya pedig gyorsan megfő.

Olaj nélkül is készíthetjük a receptet, helyette kevés forraltvízen kezdjük el dinsztelni a hagymát.

Tejfölös lencsefőzelék recept >>

Mindenkinek bátran ajánlom, aki egy finom, laktató húsmentes egytálételre vágyik.

VEGÁN LENCSÉS PAPRIKÁS KRUMPLI RECEPT

  • 4 db közepes burgonya
  • 1 db édesburgonya kb 10-15 dkg ( lehet helyette répa is )
  • 1 kisebb lencse konzerv 400g-os
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 db paprika
  • kevés olaj
  • só, bors
  • 1 mokkáskanál fűszerkömény
  • 1-2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 púpos teáskanál Édes Anna . darált paprika
  • 2-3 db babérlevél
  • 2 csipet szárított majoránna
  • kevés petrezselyemzöld

VEGÁN LENCSÉS PAPRIKÁS KRUMPLI KÉSZÍTÉSE

  1. A zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk – a hagymát, paprikát apróra, a burgonyákat hasábokra vágom.
  2. A hagymát, paprikát kevés olajon elkezdem dinsztelni, majd hozzákeverem a felaprított burgonyákat, borsozom, sózom, megszórom a fűszerköménnyel, majoránnával. Hozzáadom a kanálnyi darált paprikát is – együtt dinsztelem, keverem kevés ideig. A végén hozzákeverem az őrölt pirospaprikát, ahogy keverek rajta egyet, már fel is öntöm annyi vízzel, mintha sűrű paprikáskrumplit készítenék. Beledobok 2-3 db babérlevelet, és fedő alatt, időnként megkeverve főzöm.
  3. Mikor már majdnem puha a burgonya, hozzákeverem a puha lencsét pár percig együtt főzöm tovább, tálalás előtt megszórom petrezselyemzölddel. 
vegán lencsés paprikás krumpli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MesiNasi

Könnyen, gyorsan elkészíthető házias ízvilágú finomságok, amivel kényeztethetjük szeretteinket, vendégeinket és persze magunkat. 

Adó 1 Százalék