Nagyon örülök, hogy pár éve megkaptam ezt a túrófánk receptet, mert pár perc alatt összeállítható és már süthető is.. Szerintem elronthatatlan recept. Szuper alternatíva a kelesztéssel készült hagyományos farsangi fánk helyettesítésére, ha nincs időnk, de van túrónk…
Túrófánk recept – hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 250 dkg liszt
- 8 dkg cukor + 1 zacskó vaníliás cukor
- 3 egész tojás
- 1/2 cs. sütőpor és 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csapott mokkáskanál só
- olaj a sütéshez
- vaníliás vagy fahéjas porcukor, lekvár ízlés szerint a tetejére
Túrófánk elkészítése:
- Egy keverőtálban minden hozzávalót összekeverünk. Utána nedves kézzel, kis golyókat formálunk a masszából.
- Felmelegítjük az olajat és közepes lángon, – hogy belül is átsüljenek a túrófánkok – kisütjük a túrófánkokat pár perc alatt.
- Papírszalvétára szedjük a kész túrófánkot, majd vaníliás porcukorral meghintjük és lekvárral tálaljuk.
Többféle túrófánk receptet kipróbáltam már, kevesebb túróval és tejföl/joghurt hozzáadásával is készíthetünk nagyon finom tejfölös túrófánkot. Nagyon finom túrós fánk a túrós csöröge. És kelt tésztából készül a túrós ökörszem/sütőben sült túrós fánk.