vegán babos egytálétel

Vegán babos egytálétel

Egyszerű vegán babos egytálétel recept. Ez egy igazi spontán egytálétel, amit a pár db fekete kelkáposzta levél és a maradék tortilla lapok ihlettek meg, a „mi van még itthon” és a „nincs idő főzni” égisze alatt…

Aki szereti a babos ételeket az próbálja ki, kb 15 perc alatt kész van. Nagyon finom, kellemes, laktató, de mégis könnyed étel. Egy gyors ebédnek, esetleg vacsorának tökéletes. Ízlésünknek megfelelően bármilyen zöldséggel variálhatjuk ezt a vegán egytálételt. Gluténmentes recept.

Fejenként egy pirított tortillával kínáltam, lehet ebből is gluténmenteset választani, akinek ez fontos. Két esetleg három személyes adag egytálételként, de ha megtöltjük vele a tortillát és friss zöldséggel gazdagítjuk, akkor 4-6 fős adagnak is megfelel.

Ha nincs otthon tahini szósz vagy chiliszósz, akkor helyette használjuk más ízlésünknek megfelelő szószt. Bab helyett csicseriborsóval is lehet készíteni.

Vegán babos egytálétel recept:

  • 400g-os konzerv vörösbab (250 g )
  • 1 db nagy sárgarépa
  • 1 nagyobb fej hagyma ( + pár szelet póréhagyma )
  • 1 db TV paprika vagy ízlés szerint kápia, kaliforniai paprika
  • 1 db nagy paradicsom
  • 3-4 db fekete kelkáposztalevél csíkozva
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 kis kanál chili con carne fűszerkeverék
  • 3 evőkanál olaj a dinszteléshez
  • 3 evőkanál tahini szósz ( szezámpaszta )
  • 1-2 evőkanál édes vagy csípős chiliszósz
  • 1 kis csokor friss koriander levél vagy petrezselyem apróra vágva
  • személyenként 1db nagyobb tortilla lap

Vegán babos egytálétel elkészítése:

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a hagymát, paprikát apróra vágjuk, a répát vékony karikára, a kelkáposztát és a paradicsomot kisebb darabokra szeleteljük.
  2. Egy nagy serpenyőben az olajon megdinszteljük a hagymát, paprikát, majd hozzáadjuk a répát, kelkáposzta levelet és tovább dinszteljük. A legvégén adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és a fűszerkeveréket is hozzáadjuk. Pár percig főzzük még. Amikor már elég puhák a zöldségek, akkor hozzáadagoljuk a lecsöpögtetett, átmosott konzerv babot és a chili – valamint a tahini szószt is. Egy-két percig kevergetjük, összeforraljuk és kész is.
  3. A friss koriander leveleket felaprítjuk, a tortilla lapokat száraz serpenyőben átforrósítjuk és tányérba szedett babos egytálétellel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

 

Recept ötlet: zöldséges köles egytálétel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Kedvelt Címkék
  • almás sütemények
  • aprósütemények
  • bögrés süti
  • Császármorzsa
  • csokis süti
  • darált kekszes sütik
  • Desszertek
  • Diétás receptek
  • diós sütemény
  • Ebéd és vacsora ötletek
  • fánk recept
  • gluténmentes sütik
  • gyors kevert
  • gyors süti
  • Halloween receptek ötletek
  • Húsételek
  • Húsvéti sütemény
  • kakaós bögrés süti
  • káposztás
  • Karácsonyi aprósütemények
  • Karácsonyi sütemények
  • Kelt tészta, péksüti
  • kenyér
  • kevert süti
  • kókuszgolyó
  • Kókuszos sütik
  • Köretek
  • KRÉMES SÜTEMÉNYEK
  • Krumplis pogácsa
  • Kukorica
  • Kukorica prósza
  • lángos
  • leveles tészta receptek
  • liszt nélküli süti
  • mákos sütik
  • mascarpone süti
  • mézeskalács
  • muffin
  • Nutellás sütik
  • palacsinta
  • péksüti
  • piskóta
  • piték
  • pizza receptek
  • Pogácsa
  • reggeli receptek
  • sajtos pogácsa
  • sós aprósütemény
  • Sós süti
  • sütés nélküli édességek
  • Sütőtökös receptek
  • szezonális zöldségek és gyümölcsök
  • Szilveszteri sütemények
  • szülinapi torta
  • teasütik
  • Tiramisu receptek
  • torta
  • túrós sütemények
  • Vegán és nyers desszertek
  • vegán és nyers ételek
  • zabpelyhes
majonézes tojásos kukoricasaláta
Egyszerű ételek

Majonézes tojásos kukoricasaláta

Tovább a recepthez