Nokedli recept. Egyszerű dolog a nokedli készítése, csak a megfelelő arányok kellenek hozzá, a jó állag. A megadott mennyiség egy normál 4-5 fős család számára elegendő. Szaftos, pörkölt szaftos ételek kiváló körete. 🙂
Nokedli recept:
- 400 g liszt
- 2 db tojás
- 300 ml víz
- 1 csapott teáskanál só
Nokedli elkészítése:
- Az alapanyagokat összekeverjük egy tálban.
- Vizet forralunk egy nagyobb fazékban, teszünk bele pici sót, kevés olajat.
- Forró, lobogó vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval a galuska tészta egy részét. Amikor feljönnek a víz felszínére a galuskák, már szedhetjük is ki őket, hogy ne főjenek szét. A többi galuskát/nokedlit is kiszaggatom.
- Kevés zsiradékot adok a kifőtt nokedlihez, hogy ne tapadjanak össze és fedő nélkül hagyom egy kicsit, hogy a gőze elpárologjon.
Főként tavaszi – nyári egyszerű étel a tojásos nokedli. Receptje szintén egyszerű.
-
nokedli tészta
- 50 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 1 teáskanál só
- 3,5 dl víz
- kevés olaj
- 6-8 db tojás a kész nokedlire
Tojásos nokedli elkészítése:
- Elkészítése azonos a másik nokedli recepttel, csak picivel nagyobb adag.
- Egy nagyobb serpenyőbe szedjük a kész, kifőtt nokedlit, hozzákeverünk kevés olajat vagy zsírt. Ezután a 6-8 db felvert, sózott tojást ráöntjük és folyamatos kevergetés mellett készre sütjük a tojásos nokedlit.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a tojásos nokedli. Friss fejes salátával ( ecetes lével készült ) tálaljuk.