Nokedli recept. Egyszerű dolog a nokedli készítése, csak a megfelelő arányok kellenek hozzá, a jó állag. A megadott mennyiség 4-5 főre elegendő. Pörköltök, pl. tejfölös paprikás csirkemell, tejszínes gombapörkölt, vagy más szaftos ételek kiváló körete. 🙂
Nokedli recept:
- 400 g liszt
- 2 db tojás
- 300 ml víz
- 1 csapott teáskanál só
Nokedli elkészítése:
- Az alapanyagokat összekeverjük egy tálban.
- Vizet forralunk egy nagyobb fazékban, teszünk bele pici sót, kevés olajat.
- Forró, lobogó vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval a galuska tészta egy részét. Amikor feljönnek a víz felszínére a galuskák, már szedhetjük is ki őket, hogy ne főjenek szét. A többi nokedlit is kiszaggatjuk. Kevés zsiradékot adunk a kifőtt nokedlihez, hogy ne tapadjanak össze és fedő nélkül hagyjuk egy kicsit, hogy a gőze elpárologjon. Pörköltekhez köretként tálaljuk, vagy egytálételként, tojásos nokedlit is készíthetünk belőle.