Keresés
sajtos magos rúd recept

Sokmagvas sós süti

Ropogós sokmagvas sós süti recept. A szokásos sajtos rúd receptem, egészséges szezám – és lenmaggal, mákkal és finom illatos, fűszerrel, köménymaggal. Egyszerű recept és hamar el is készülnek a fűszeres, omlós, magvas, sós, sajtos ropogós rudak. Kis négyzeteket, rombuszokat  is szaggathatunk a tésztából, vagy kis-és közepes méretű pogácsaszaggatóval sokmagvas sajtos pogácsát is készíthetünk belőle.

Sokmagvas sós süti recept:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2-3 teáskanál só
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojássárgája
  • 4 púpos evőkanál tejföl
  • 8 dkg reszelt sajt – elhagyható
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál mák,
  • 2 evőkanál egész köménymag,
  • 2 evőkanál lenmag,
  • 2 evőkanál szezámmag – ízlés szerint variálhatók
  • tetejére:
  • a maradék tojásfehérje vagy 1db egész tojás
  • 10 dkg reszelt sajt, vagy csak magok szintén köménymag, szezám stb..

Sokmagvas sós süti elkészítése:

  1. Egy nagyobb tálban elmorzsoljuk a kimért, sütőporral elkevert lisztet a vajjal, hozzákeverjük a tojássárgát, tejfölt, sót, a magokat és egynemű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 30 percre, vagy akár egy teljes napra. Ha sokáig pihen a hűtőben időben vegyük ki, hogy felengedjen és jól nyújtható legyen.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra. Derelyevágóval felcsíkozzuk, majd keresztbe is felszeleteljük tetszőleges hosszúságúra. A leeső széleket újra nyújtjuk majd a következő tepsinél. Még itt a deszkán megkenjük a tojásfehérjével a rudakat és megszórjuk a reszelt sajttal, a szezám -vagy köménymaggal. Előmelegítjük a sütőt 180-200°C-ra.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a már lekent, megszórt rudakat és kb 15 perc alatt, alsó-felső sütési módnál készre sütjük. Első sütésnél gyakran nézegessük, amíg ki nem tapasztaljuk a sütési időt és megfelelő hőfokot.

Az alábbi sajtos rúd fotómontázsnál látható az elkészítés folyamata, csak most magokat is keverünk a tésztába és a tetejére is.

Érdemes kipróbálni még a pikáns fokhagymás sajtos rúd receptet és a teljes kiőrlésű liszttel készített magos sajtos rúd receptet is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

narancsos répatorta mascarpone krémmel
Édes sütemények
Mesi

Narancsos Répatorta recept

Az ellenállhatatlan narancsos répatorta. Egyszerű recept. Narancsos, diós, fahájas ízvilág. Mascarpone krémmel vagy anélkül, akár csokimázzal is készíthetjük. Szuper ünnepi desszert.

Tovább olvasom >
omlós keksz zsírral
Édes sütemények
Mesi

Omlós keksz zsírral

Nagyon finom illatos, omlós citromos-vaníliás keksz/teasütemény zsírral. A manapság méregdrága ” ki tudja, mi van benne” bolti kekszek helyett érdemes ezt megsütni!

Tovább olvasom >
citromos süti
Édes sütemények
Mesi

Citromos süti

Gyors, egyszerű citromos süti, joghurtos kevert piskóta recept. Bármilyen finom krémmel torta alapnak is jó, vagy mázzal is készíthetjük, de magában is nagyon finom.

Tovább olvasom >