MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

almás kevert-gyors-süti

Almás kevert

Ez egy nagyon finom, pár perc alatt összedobható “szaftos-nedves” almás kevert süti. Csak úgy a hétköznapokban, vagy gyerekeknek uzsonnára, családi kirándulásra is remek választás. Én néha készítek rá mázat, de csak úgy magában is tökéletes. Reszelt répával, vagy reszelt, vagy durvára vágott dióval is gazdagíthatjuk ízlésünknek megfelelően.

 

Almás kevert recept, hozzávalók:

  • 4 db L-es tojás
  • 200 g liszt
  • 200 g cukor (lehet kevesebb is)
  • 3 db közepesen nagy alma reszelve – nem túl savanyú
  • 1 db kis répa reszelve – elhagyható
  • 175 g (1 doboz) joghurt vagy tejföl, kefir – elhagyható, úgy is finom
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja (opcionális)
  • 2 csipet só
  • kis vanília aroma, vagy vaníliás cukor
  • opcionálisan a tetejére tehetünk, olvasztott fehér csokis mázat (10 dkg fehér csoki, 6 evőkanál tej, 2,5 dkg vaj összemelegítve)), darabolt diót.

Almás kevert elkészítése:

  1. Előmelegítem a sütőt 170-180 °C-ra. Lereszelem a meghámozott almákat és a répát
  2. Az egész tojásokat egy mély tálban a cukorral krémesre, világosra keverem a robotgéppel. Az összes többi hozzávalót belekeverem egymás után, fokozatosan és összekeverem az egészet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem ( 22×35 cm-es az enyém) és készre sütöm 170-180°C-on. A lényeg, hogy lassan, szépen átsüljön a belseje is, Amikor már majdnem kész, kicsit megszurkálom villával a tetejét, hogy a gőz távozhasson. és visszateszem a sütőbe. A végén a Villával átszúrva ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. kb 30-35 perc, de sütőtől is függ.
  4. Aki szeretne, tehet rá mázat, cukorkát, diót. de magában is nagyon finom az almás kevert.

Szólj hozzá!