MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

almás répás kevert süti

Almás répás kevert süti

Ez egy nagyon finom, pár perc alatt összedobható ízes, puha  fahéjas almás répás kevert süti. Egyszerű recept. Csak úgy a hétköznapokra, vagy gyerekeknek uzsonnára, családi kirándulásra is remek választás. Én időnként készítek hozzá mázat is, de csak úgy magában is tökéletes.  Durvára vágott dióval, mandulával is gazdagíthatjuk ízlésünknek megfelelően. Muffn formában is süthetjük. 

Almás répás kevert süti recept:

  • 4 db L-es tojás
  • 200 g liszt
  • 200 g cukor (lehet kevesebb is)
  • 3 db közepesen nagy alma reszelve – nem túl savanyú
  • 1 db kis répa reszelve
  • 6 dkg olvasztott vaj 
  • 4 evőkanál joghurt vagy tejföl, kefir 
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja (opcionális)
  • 2 csipet só
  • kis vanília aroma, vagy vaníliás cukor
  • opcionálisan a tetejére tehetünk, olvasztott fehér csokis mázat (10 dkg fehér csoki, 6 evőkanál tej, 2,5 dkg vaj összemelegítve)), darabolt diót.

Almás répás kevert süti elkészítése:

  1. Előmelegítem a sütőt 170-180 °C-ra. Lereszelem a meghámozott almákat és a répát
  2. Az egész tojásokat egy mély tálban a cukorral krémesre, világosra keverem a robotgéppel. Az összes többi hozzávalót belekeverem egymás után, fokozatosan és összekeverem az egészet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem ( 22×35 cm-es az enyém) és készre sütöm 170-180°C-on. A lényeg, hogy lassan, szépen átsüljön a belseje is, Amikor már majdnem kész, kicsit megszurkálom villával a tetejét, hogy a gőz távozhasson. és visszateszem a sütőbe. A végén a Villával átszúrva ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. kb 30-35 perc, de sütőtől is függ.
  4. Aki szeretne, tehet rá mázat, cukorkát, diót. de magában is nagyon finom az almás kevert.almás répás kevert sütialmás répás kevert süti

Szólj hozzá!