amerikai palacsinta teljes kiőrlésű liszttel

Amerikai palacsinta teljes kiőrlésű liszttel

Főként hagyományos palacsintát szoktam készíteni mindenféle finom töltelékkel, de mostanában az amerikai palacsintára is van igény a gyerekek részéról.  A múltkor kicsit túlméreteztem a túrós töltelék adagot, viszont a normál palacsintatészta  és a sima liszt nagy része is elfogyott. Gondoltam még kiegészítem egy kis teljes kiőrlésű liszttel készített amerikai palacsintával a sütögetést – ha lúd hát legyen kövér alapon…..:)

Finom, könnyű és nagyon egyszerű elkészíteni…Persze az amerikaiaknál szokásosan juharsziruppal tálalják, de most a könnyű túrós töltelék gyümölcsökkel nagyon jól passzolt a teljes kiőrlésű liszttel készült amerikai palacsintához…..

Nagyon puha, könnyű állagú és nagyon finom. Lehet kisebb és pufibb palacsintákat készíteni én most nagyobbakat és vékonyabbakat készítettem…Természetesen lehet csak sima vagy csak teljes kiőrlésű liszttel is készíteni, az utóbbinál még plusz egy pici tejet adnék hozzá.

AMERIKAI PALACSINTA TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTTEL RECEPT:

  • 130 g finomliszt és 70 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 300 ml tej
  • 1 db tojás
  • 1 cs. sütőpor ( 2 teáskanál )
  • 1/3 teáskanál só
  • 25 g cukor ( 2,5 csapott evőkanál ) ebből 10 g vaníliás cukor
  • 40 g olvasztott vaj esetleg sütőmargarin a palacsinta tésztába + kevés vaj vagy olaj a serpenyő kikenéséhez
  • tetejére: juharszirup, lekvár, nutella, gyümölcsök. túrós krém stb…

AMERIKAI PALACSINTA ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Egy mélyebb tálba teszem a tojást, cukrot és összekeverem habosra,  majd jöhet hozzá a vaj, olvasztva  de nem forrón és a többi hozzávaló. Alaposan, csomómentesre keverem kézi habverővel, vagy robotgéppel. 
  2. Felmelegítek egy serpenyőt, szilikonos kenőtollal bekenem egy kis olajjal/vajjal és már teszek is rá egy fél kis merőkanál nyers palacsintatésztát.  (Sütésnél már csak minimális vajat/olajat használok, csak amennyi a kenőtollra kerül ) Amikor látom, hogy buborékos a felszíne, akkor megfordítom egy gyors mozdulattal egy sütőlapát segítségével. ( Én kb 13-14 cm-es nagyobb palacsintákat készítettem, a megadott mennyiségből 9 db lett. Lehet kisebb , kicsit pufibb palacsintát is készíteni. akkor természetesen több darab lesz )
  3. Megkenjük, vagy leöntjük a kedvünkre való öntettel, feltéttel. Jó étvágyat hozzá! 🙂

Lehet sósan is készíteni, akkor 2-3 gramm sót használjunk és cukrot ne tegyünk bele. 

 

amerikai palacsinta teljes kiőrlésű liszttel

 

 

Érdemes kipróbálni az amerikai palacsinta sütőpor nélküli változatát is. Több palacsinta recept : itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess a FaceBookon

Ünnepi édes-sós sütemények, desszertek

Vegán - Nyers desszertek és étel receptek

Könnyen, gyorsan elkészíthető házias ízvilágú finomságok, amivel kényeztethetjük szeretteinket, vendégeinket és persze magunkat. 🙂

Adó 1 Százalék