bögrés mákos kevert süti

Bögrés mákos kevert süti

Az egyik legegyszerűbb, de finom, puha piskóták egyike a bögrés mákos kevert süti. Gyorsan, pár perc alatt összeállítható a tésztája. Önmagában is tökéletes nasi hétvégére, kirándulásra, piknikhez vagy gyerekeknek uzsonnára. Lekvárral, vanília sodóval vagy citromos mascarpone krémmel is kínálhatjuk.

A tésztája nem száraz, sokáig puha marad, ha letakarva tároljuk. Kiadós mennyiség, egy nagy tál tejes bögrés mákos süti lesz a receptben megadott mennyiségből.

BÖGRÉS MÁKOS KEVERT SÜTI RECEPT

A szokásos tejes bögrét használtam mércének. A pereme alatt egy ujjnyit kihagyva számoltam egy egész bögrének, mintha tejet töltenénk bele, persze lehet színültig tölteni, ha valaki úgy akarja mérni.

  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre tej
  • 2 bögre darált mák
  • 1,5 bögre cukor
  • 0,5 bögre olaj
  • 1/3 teáskanál só
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja – elhagyható

BÖGRÉS MÁKOS KEVERT SÜTI ELKÉSZÍTÉSE

  1. A mákot finomra daráljuk, majd a sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. Egy nagy mély tálban összeállítjuk a tésztát. A tojásokat és a cukrot robotgéppel kissé habosra keverjük, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és az egészet jól átkeverjük.
  3. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett magasabb falú tepsibe (27x33cm).
  4. 180 fokon, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük a mákos piskótát. Sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd szeleteljük tetszőleges formára. Lekvárral tálalva nagyon finom.

Tipp: A lekvárral meg is tölthetjük a piskótát. Ha nagy,, kb. 40×40 es tepsibe öntjük a tésztát, akkor laposabb piskótát kapunk. A kész laposabb piskótát szeleteljük fel három csíkra és lekvárral megkenve tegyük egymásra őket. Hagyjuk picit állni, hogy a rétegek összeérjenek, majd szeleteljük.

Egy válasz

  1. Én nem csak megjelölöm,el is készítem. Családom igen szereti.Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MesiNasi

Könnyen, gyorsan elkészíthető házias ízvilágú finomságok, amivel kényeztethetjük szeretteinket, vendégeinket és persze magunkat. 

Adó 1 Százalék