Az egyik legegyszerűbb, de finom, puha piskóták egyike a bögrés mákos kevert süti. Gyorsan, pár perc alatt összeállítható a tésztája. Önmagában is tökéletes nasi hétvégére, kirándulásra, piknikhez vagy gyerekeknek uzsonnára. Lekvárral, vanília sodóval vagy citromos mascarpone krémmel is kínálhatjuk.
A tésztája nem száraz, sokáig puha marad, ha letakarva tároljuk. Kiadós mennyiség, egy nagy tál tejes bögrés mákos süti lesz a receptben megadott mennyiségből.
BÖGRÉS MÁKOS KEVERT SÜTI RECEPT
A szokásos tejes bögrét használtam mércének. A pereme alatt egy ujjnyit kihagyva számoltam egy egész bögrének, mintha tejet töltenénk bele, persze lehet színültig tölteni, ha valaki úgy akarja mérni.
- 2 bögre liszt
- 2 bögre tej
- 2 bögre darált mák
- 1,5 bögre cukor
- 0,5 bögre olaj
- 1/3 teáskanál só
- 4 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja – elhagyható
BÖGRÉS MÁKOS KEVERT SÜTI ELKÉSZÍTÉSE
- A mákot finomra daráljuk, majd a sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Egy nagy mély tálban összeállítjuk a tésztát. A tojásokat és a cukrot robotgéppel kissé habosra keverjük, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és az egészet jól átkeverjük.
- Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett magasabb falú tepsibe (27x33cm).
- 180 fokon, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük a mákos piskótát. Sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd szeleteljük tetszőleges formára. Lekvárral tálalva nagyon finom.
Tipp: A lekvárral meg is tölthetjük a piskótát. Ha nagy,, kb. 40×40 es tepsibe öntjük a tésztát, akkor laposabb piskótát kapunk. A kész laposabb piskótát szeleteljük fel három csíkra és lekvárral megkenve tegyük egymásra őket. Hagyjuk picit állni, hogy a rétegek összeérjenek, majd szeleteljük.
Egy válasz
Én nem csak megjelölöm,el is készítem. Családom igen szereti.Köszönöm.