cseresznyés clafoutis

Cseresznyés Clafoutis

A franciák híres cseresznyés sütije a cseresznyés clafoutis. Ez egy nagyon egyszerű, könnyű tejes pite.

Tulajdonképpen palacsinta tésztához hasonlít a receptje és elkészülve inkább pudingos állagú mint piskótás.

Sok-sok friss gyümölccsel. Igazi könnyű nyári desszert, eredeti francia recept alapján. Kihűlve, hűtő hidegen is fogyaszthatjuk.

Nagyon egyszerű 5 perces sütinek mondanám, legalábbis annyi idő összeállítani…más gyümölcsökkel meggyel, barackkal is kipróbálhatjuk.

Cseresznyés clafoutis , cseresznyés süti recept:

  • 500 g magozott friss cseresznye
  • 125 g liszt
  • 100 g cukor
  • 3 db nagyobb tojás
  • 3 dl tej
  • kevés vanília kivonat
  • 2 csipet só
  • 1-2 dkg vaj a forma kikenéséhez, kevés liszt a forma hintésére

Cseresznyés clafoutis, cseresznyés süti elkészítése:

  1. A cseresznyét megmosom, kimagozom és egy tálba félre teszem.. A sütőt előmelegítem 180°C-ra.
  2. Egy mélyebb tálba teszem a lisztet, cukrot, tejet, sót, vaníliát és kézi habverővel csomómentesre keverem. A tojásokat felverem egy tányérban, mint a rántottához és utána a tejes-lisztes tésztához keverem, Az egészet összekeverem.
  3. A sütőforma lehet egy nagyobb serpenyő, vagy jénai, nagyobb torta forma, ( Ne kapcsos legyen, mert kifolyik a tészta!! ) A formát kivajazom, körbeszórom egy kevés liszttel. Elhelyezem rajta a cseresznyét és leöntöm a piskóta masszával.
  4. 180°C-os sütőben , alsó-felső sütési módnál 40 perc,, ha kisebb edényben sütjük 50 perc alatt készre sütjük.cseresznye

 

cseresznyés clafoutis

 

Más  gyümölcsös süti esetleg érdekelhet még: ricottás süti vagy gyümölcsös muffin recept.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MesiNasi

Könnyen, gyorsan elkészíthető házias ízvilágú finomságok, amivel kényeztethetjük szeretteinket, vendégeinket és persze magunkat. 

Adó 1 Százalék