A nyári szezonban néhány saját termésű mézédes, napsütötte őszibarackból készítettem ezt a nagyszerű, 5 perc alatt összeállítható sütit. A héját sem húztam le a gyümölcsnek, de ha zavar rajta, nyugodtan távolítsd el. Szezonon kívül konzerv barackból is készítheted ezt a puha, könnyű, gyors barackos sütit. Egyszerű hétvégi nasinak is tökéletes, de kirándulásra, strandra, év közben pedig uzsonnára/tízóraira is csomagolhatjuk a családnak.
GYORS BARACKOS SÜTI RECEPT
- 5 db tojás
- 250 g liszt vagy 180 g liszt és 70 g búzadara keveréke
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 150 g cukor – vagy ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici fahéj – elhagyható
- 1/3 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 100 g olvasztott vaj vagy sütőmargarin
- néhány egész barack
- tetejére:
- porcukor
GYORS BARACKOS SÜTI KÉSZÍTÉSE
- A sütőt bekapcsolom, előmelegítem kb 180°C-ra. A tojásokat a cukorral világosra keverem egy nagyobb tálban. Utána, a barackot kivéve hozzáadom az összes többi hozzávalót, a vajat is olvasztva, de nem forrón. Az egészet jól összekeverem robotgéppel.
- Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe teszem a masszát. Rászórom a megmosott, apró szeletekre, vagy cikkekre vágott barackot. Ha búzadarát is keverünk a tésztába, akkor sütés előtt még 5 percig hagyjuk állni az előkészített sütit.
- Alsó-felső sütési módnál megsütöm, mielőtt kész villával ellenőrzöm, hogy átsült-e a közepe. Langyosra hűlve szeleteljük, ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.