majonézes tojásos kukoricasaláta

Majonézes tojásos kukoricasaláta

 

Nagyon szeretjük ezt a majonézes tojásos kukoricasalátát. Könnyű, nem geil az állaga, sült húsok mellé nyári grillpartikon nagyon jól kiegészíti a friss salátákat, de rántott ételek mellé is jól passzol. Vendéglátáskor is készíthetjük. Egy szelet pirítóssal, ropogós, magos pékáruval, vagy csak magában tálalva kiváló reggeli vagy vacsora.

Tojáskrém recept >>

Töltött tojás recept >>

Én csalni szoktam, mert hamis majonézt készítek az esetek nagy százalékában. Vagyis nem teszek bele nyers tojássárgát, de így is tökéletes. A sok főtt tojás nagyon finom krémessé teszi a salátát. Érdemes előző este, vagy két-három órával tálalás előtt elkészíteni a kukoricasalátát, hogy a hűtőben állva összeérjenek az ízek. Ha lehet a szuperédes, morzsolt csemegekukoricát válasszuk hozzá.

Ízlés szerint keverhetünk még a majonézes salátához pl. kis darabokra vágott almát vagy kis karikára vágott csemegeuborkát.

MAJONÉZES TOJÁSOS KUKORICASALÁTA RECEPT

  • 8 db főtt tojás
  • 1 kis fej vagy fél db közepes vörös vagy lilahagyma
  • 1-2 teáskanál só
  • bors ízlés szerint
  • 1-2 púpos teáskanál mustár ízlés szerint
  • 4 nagy evőkanál majonéz
  • 1-2 teáskanál porcukor – elhagyható
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1 tojássárgája – elhagyható
  • 1 nagy doboz családi csemege kukorica édes ha lehet, vagy 2 kisebb konzerv
  • 1 közepes doboz tejföl ( 330 g )

MAJONÉZES TOJÁSOS KUKORICASALÁTA KÉSZÍTÉSE

  1. A tojásokat megfőzzük, majd leöntjük róla a forró vizet és hideg vízzel felöntjük. Így könnyen meg tudjuk majd pucolni. A hagymát apróra vágjuk.
  2. Egy mély tálba tesszük a kevés olajat és a tojássárgát. Világosra keverjük, hozzáadjuk a mustárt, borsot és tovább keverjük. Mint írtam, én gyakran kihagyom a nyers tojássárgát, ugyanolyan finom lesz a sok főtt tojástól. Hozzákeverjük a hagymát, a lecsöpögtetett kukoricát valamint a tejfölt. Az egészet jól átkeverjük, sózzuk, először csak mértékkel. Hozzákeverjük a megpucolt, karikára vagy félkarikára szeletelt, tojásokat. Lazán átkeverjük, hozzákeverjük a kész majonézt, pici porcukrot és kóstoljuk. Ha kell még mustár, vagy só, bors, pici cukor akkor pótoljuk és ízesítsünk nekünk tetszőre. Ahogy a keveréskor a főtt tojássárgája kicsit „összetörik”, az remekül besűríti, krémesíti a majonézes tojásos kukoricasalátát. Pár órát, éjszakát hagyjuk a hűtőben állni, hogy összeérjenek az ízek.
majonézes tojásos kukoricasaláta

 

majonézes tojásos kukoricasaláta

További reggeli receptek >>

Darált sonkás melegszendvicskrém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük