Nagyon szeretjük ezt a majonézes tojásos kukoricasalátát. Könnyű, nem geil az állaga, sült húsok mellé nyári grillpartikon nagyon jól kiegészíti a friss salátákat, de rántott ételek mellé is jól passzol. Vendéglátáskor is készíthetjük. Egy szelet pirítóssal, ropogós, magos pékáruval, vagy csak magában tálalva kiváló reggeli vagy vacsora.
Én csalni szoktam, mert hamis majonézt készítek az esetek nagy százalékában. Vagyis nem teszek bele nyers tojássárgát, de így is tökéletes. A sok főtt tojás nagyon finom krémessé teszi a salátát. Érdemes előző este, vagy két-három órával tálalás előtt elkészíteni a kukoricasalátát, hogy a hűtőben állva összeérjenek az ízek. Ha lehet a szuperédes, morzsolt csemegekukoricát válasszuk hozzá.
Ízlés szerint keverhetünk még a majonézes salátához pl. kis darabokra vágott almát vagy kis karikára vágott csemegeuborkát.
MAJONÉZES TOJÁSOS KUKORICASALÁTA RECEPT
- 8 db főtt tojás
- 1 kis fej vagy fél db közepes vörös vagy lilahagyma
- 1-2 teáskanál só
- bors ízlés szerint
- 1-2 púpos teáskanál mustár ízlés szerint
- 4 nagy evőkanál majonéz
- 1-2 teáskanál porcukor – elhagyható
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 tojássárgája – elhagyható
- 1 nagy doboz családi csemege kukorica édes ha lehet, vagy 2 kisebb konzerv
- 1 közepes doboz tejföl ( 330 g )
MAJONÉZES TOJÁSOS KUKORICASALÁTA KÉSZÍTÉSE
- A tojásokat megfőzzük, majd leöntjük róla a forró vizet és hideg vízzel felöntjük. Így könnyen meg tudjuk majd pucolni. A hagymát apróra vágjuk.
- Egy mély tálba tesszük a kevés olajat és a tojássárgát. Világosra keverjük, hozzáadjuk a mustárt, borsot és tovább keverjük. Mint írtam, én gyakran kihagyom a nyers tojássárgát, ugyanolyan finom lesz a sok főtt tojástól. Hozzákeverjük a hagymát, a lecsöpögtetett kukoricát valamint a tejfölt. Az egészet jól átkeverjük, sózzuk, először csak mértékkel. Hozzákeverjük a megpucolt, karikára vagy félkarikára szeletelt, tojásokat. Lazán átkeverjük, hozzákeverjük a kész majonézt, pici porcukrot és kóstoljuk. Ha kell még mustár, vagy só, bors, pici cukor akkor pótoljuk és ízesítsünk nekünk tetszőre. Ahogy a keveréskor a főtt tojássárgája kicsit „összetörik”, az remekül besűríti, krémesíti a majonézes tojásos kukoricasalátát. Pár órát, éjszakát hagyjuk a hűtőben állni, hogy összeérjenek az ízek.
Darált sonkás melegszendvicskrém