nutellás croissant nutellás kifli recept

Nutellás Croissant

Ajándékba kaptunk pár üveg nutellát ami megihletett egy kis nutellás croissant, nutellás kifli készítésére.

Nagyon finomra sikerült, a szokásos kakaós/fahéja csiga és kelt tészta alapreceptem gazdagítottam, picivel több vajjal, tejföllel és tojásokkal. Ízletes, könnyen formázható, rugalmas tészta lett a végeredmény. A töltelékkel pedig nincs sok dolgunk, csak megkenjük a kinyújtott tésztát.

Reggelire, tízóraira, uzsonnára, akár vendégvárónak, finom kívül ropogós, belül puha, krémes nasi. Ezt a kelt tészta receptet  más töltelékkel is érdemes kipróbálni ízlésünknek megfelelően.

 

Nutellés croissant recept:

  • tésztába:
  • 60 dkg liszt
  • 4 csapott evőkanál cukor ( 4 dkg)
  • 1/2 teáskanál só (2 g )
  • 2 db egész tojás
  • 10 dkg vaj olvasztva – de langyosan, nem forrón
  • 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag élesztőpor ( 7 g )
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • kevés vanília vagy vaníliás cukor
  • töltelék: 1 kis üveg nutella – szobahőmérsékletű
  • tetejére: 1 db tojás felverve

Nutellás croissant, nutellás kifli elkészítése kelt tésztából:

  1. A lisztet egy mélyebb tálba teszem, a közepébe egy kis mélyedést készítek, oda szórom a cukrot és az élesztőport majd leöntöm a langyos tejjel. Friss élesztőnél egy  bögre langyos tejhez adok a cukor mennyiségéből egy kanállal és ebbe morzsolom az élesztőt, miután kicsit felfutott utána adom a liszthez. Az összes több hozzávalóval egynemű tésztát gyúrok és kézzel vagy géppel kicsit hólyagosra dagasztom. ( pár perc ) Utána pihentetem, letakarva meleg helyen kb 30-60 percet.
  2. A szépen megkelt tésztát 2 részre veszem és kis bucikat formázok belőlük, majd az egyiket ki is nyújtom kicsit lisztes felületen, nagyobb kör alakban. Megkenem a nutella mennyiség felével. Egy pizzavágóval vagy éles késsel félbe, majd negyedbe vágom a és a negyedeket is átlósan további négy részre szeletelem. Lassan szeleteljük, így nem pöndörödnek fel a cikkek Lett 16 db cikkünk, melyeket óvatosan, egyenként feltekerünk a szélétől indulva. Nagyobb kb 40×40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a nutellás kifliket egymáshoz nem túl közel és a tetejüket megkenem felvert tojással. A tepsiben tovább pihentetem őket nagyjából még 15 percet.
  3. Bekapcsolom, előmelegítem a sütőt 180-200°C-ra.Amíg tovább kel az első adag, addig ugyanígy elkészítem a második buciból is a nutellás kifliket. A két buciból összesen tehát 32 db kis nutellás croissant/ kifli lesz. 
  4. Az első adag nutellás kifliket pihentetés után, előmelegített sütőben , 180-200°C-on alsó-felső sütési módnál készre sütöm kb 20-30 perc alatt – sütőtől, hőmérséklettől függően. (Ne süssük túl magas hőmérsékleten, mert kívül gyorsan megsül, de belül nyers maradhat.) Ameddig sül az első adag, addig tovább pihen, kel a második.
  5. Miután elkészült, rácsra helyezzük a tepsit és hűlni hagyjuk, majd betesszük a sütőbe a második adagot sülni.  Amikor kisültek és kicsit meghűltek, porcukorral meghintve vagy csak úgy magában tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! 🙂

nutellás croissant kifli recept

nutellás croissant nutellás kifli

nutellás croissant nutellás kifli recept

Készíthetünk a kiflik helyett az egyik rúdból egy nagy nutellás kalácsot. A rudat csiga formába szorosan feltekerjük, lekenjük a tojással és úgy sütjük meg. 

nutellás kifli nutellás croissant

További kelt tészta, péksüti receptek bővebben>>

Nutellás süti leveles tésztából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

habos almás recept
Desszertek

Habos almás pite recept

Ha szereted az almás sütiket, akkor próbáld ki ezt a házias ízvilágú, fahéjas, almás-habos szeletet. Elkészítése egyszerű, nagy tepsi süti lesz a megadott mennyiségből.

Tovább olvasom >
gyors csokis marcipános süti
Desszertek

Gyors csokis marcipános süti

Villámgyorsan elkészíthető csokis marcipános süti recept. Nagyon finom könnyű mascarponés csokis krém, marcipán és kakaós kevert piskóta. Hétvégére, ünnepekre is tökéletes desszert.

Tovább olvasom >