MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

túrós csöröge fánk

Túrós csöröge

Nagyon finom, belül puha, kívül ropogós túrós csörögefánk. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept. Élesztő nélkül, szódabikarbónával vagy sütőporral készíthető fánk. Nem szárad ki, ezért másnap is finom, már ha marad. 🙂

Túrós csörögefánk recept, hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg finomliszt ( lehet több is, amennyit felvesz )
  • 4 evőkanál cukor + 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj/sütőmargarin
  • 1 db tojás
  • 1/3 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • olaj a sütéshez 
  • tetejére: vaníliás porcukor, lekvár

Túrós csörögefánk elkészítése:

  1. A túrót nagyobb tálba tesszük és áttörjük, majd minden összetevőt hozzákeverjük a túróhoz. Összegyúrjuk az egészet. 10 percet pihentetjük a tésztát.
  2. Enyhén lisztezett ( max. 1-2 evőkanálnyi liszt ) deszkán vékonyra ( kb 3-4 mm) nyújtjuk a tésztát. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk, a közepükön hosszanti irányban bevágjuk, és az egyik csücsköt a vágáson áthúzzuk.( De, csak áthúzás nélkül a vágással a közepén is kisüthetjük. )A maradékot, már liszt nélkül újra kinyújtjuk, vágjuk. 
  3. Felforrósítjuk az olajat egy mélyebb edényben.  Bő olajban, közepes vagy annál kisebb lángon kisütjük (egyszer megfordítva) a fánkokat pár perc alatt. A lényeg, hogy belül is átsüljön, kívül szép aranysárga, barna legyen.
  4. Papírtörlőre szedjük a kisült fánkokat, hogy felitassuk a felesleges olajat. Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk és úgy tálaljuk.túrós csörögetúrós csöröge

    túrós csörögefánk

  5. túrós csörögefánk

További túrós fánk receptek:

Gyors túrófánk recept>>

Tejfölös gyors túrófánk recept>>

Sütőben sült túrós fánk, kelt tésztából>>

Klasszikus farsangi fánk recept>>

Gyors, finom  túrós desszert, túrós rétes réteslapból>>

 

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom !! Minden jog fenntartva MesiNasi.hu