MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

túrós csöröge fánk

Túrós csöröge

Ez nagyon finom, belül puha, kívül ropogós túrós csörögefánk. Nagyon könnyen, egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept. Élesztő nélkül, szódabikarbónával vagy sütőporral készíthető. Nem szárad ki, ezért másnap is finom, már ha marad. 🙂

Túrós csörögefánk recept, hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt 
  • 4 evőkanál cukor + 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj/sütőmargarin
  • 1 db tojás
  • 1/3 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • olaj a sütéshez 
  • tetejére: vaníliás porcukor, lekvár

Túrós csörögefánk elkészítése:

  1. A túrót nagyobb tálba tesszük és áttörjük, majd minden összetevőt hozzákeverjük a túróhoz. Összegyúrjuk az egészet. 10 percet pihentetjük a tésztát.
  2. Enyhén lisztezett ( max. 1-2 evőkanálnyi liszt ) deszkán vékonyra ( kb 3-4 mm) nyújtjuk a tésztát. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk, a közepükön hosszanti irányban bevágjuk, és az egyik csücsköt a vágáson áthúzzuk.( De, csak áthúzás nélkül a vágással a közepén is kisüthetjük. )A maradékot, már liszt nélkül újra kinyújtjuk, vágjuk. 
  3. Felforrósítjuk az olajat egy mélyebb edényben.  Bő olajban, közepes vagy annál kisebb lángon kisütjük (egyszer megfordítva) a fánkokat pár perc alatt. A lényeg, hogy belül is átsüljön, kívül szép aranysárga, barna legyen.
  4. Papírtörlőre szedjük a kisült fánkokat, hogy felitassuk a felesleges olajat. Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk és úgy tálaljuk.túrós csörögetúrós csörögetúrós csörögefánktúrós csörögefánk

Szólj hozzá!