MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

túrós-csöröge-gyors-süti

Túrós csöröge

Ez nagyon finom, belül puha, kívül ropogós túrós csörögefánk. Nagyon könnyen, egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept. Élesztő nélkül, szódabikarbónával vagy sütőporral készíthető. Nem szárad ki, ezért másnap is finom, már ha marad. 🙂

Túrós csörögefánk recept, hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt + 2 evőkanál a nyújtáshoz
  • 4 csapott evőkanál cukor + 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna vagy helyette sütőpor
  • olaj a sütéshez és porcukor a tetejére

Túrós csörögefánk elkészítése:

  1. A túrót nagyobb tálba tesszük és áttörjük, majd minden összetevőt, az olajat és porcukrot kivéve hozzákeverjük a túróhoz. Összegyúrjuk az egészet. 10 percet pihentetem a tésztát.
  2. Enyhén lisztezett deszkán vékonyra ( 3 mm) nyújtjuk a tésztát. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk, a közepükön hosszanti irányban bevágjuk, és az egyik csücsköt a vágáson áthúzzuk.( De, csak áthúzás nélkül a vágással a közepén is kisüthetjük. )
  3. Felforrósítjuk az olajat és közepes vagy annál kisebb lángon kisütjük (egyszer megfordítva) a fánkokat pár perc alatt. A lényeg, hogy belül is átsüljön, kívül szép aranysárga, barna legyen.
  4. Papírtörlőre szedjük a kisült fánkokat, hogy felitassuk a felesleges olajat. Még melegen porcukorral megszórjuk és úgy tálaljuk.

Szólj hozzá!