PIZZÁS CSIGA

Pizzás csiga

Pizzás csiga is nagy kedvenc nálunk a pizza mellett. Ehhez a pizzás csiga recepthez egy nagyon finom, puha kelt tésztát használok. Kis kelesztés, töltés és már süthetjük és kóstolhatjuk is a meleg, kívül ropogós, belül puha, ízletes csigákat.

Lehet kisebb és nagyobb csigákat is készíteni. Uzsonnára a suliba, vagy kirándulásra is tökéletes. Melegen és kihűlve, vagy kicsit átpirítva is nagyon finom.

Pizzás csiga recept:

  • kelt tészta:
  • 500 g liszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,5 dl olaj vagy 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 cs. porélesztő
  • töltelék:
  • pár kanál pizza krém és ketchup keveréke vagy friss paradicsomszósz ízesítve oregánóval, bazsalikommal ízlés szerint – ne legyen túl híg, hogy ne tudjon kifolyni.
  • 1 nagy csomag selyemsonka ( 200g) vagy ízlés szerint más
  • 1 kis konzerv kukorica
  • tetejére: 20-25 dkg reszelt sajt

Pizzás csiga elkészítése:

  1. Egy keverőtálba teszem a lisztet, sót, tojást, olajat. Egy bögrében kicsit megmelegítem a tejet, belemorzsolom az élesztőt, és a teáskanálnyi cukrot. Amikor felfut az élesztő hozzákeverem a lisztes egyveleghez. Összekeverem az egészet, robotgéppel vagy kézzel és addig dagasztom, hogy az edény falától elváljon a tészta és kicsit hólyagos legyen. Picit beolajozom a tetejét és teszek rá folpackot vagy tiszta konyharuhával letakarom és huzatmentes helyen kelni hagyom kb 40 percet.
  2. Ameddig kel a tészta, elkészítem a szószt, lereszelem a sajtot,, felcsíkozom a sonkát és kicsi darabokra vágom.
  3. Ha megkelt a tészta enyhén lisztezett felületen átgyúrom és attól függően, hogy kicsi vagy nagy pizzás csigákat szeretnék készíteni egy nagy vagy két kisebb bucivá gyúrom. Egyenként kinyújtom a bucikat téglalap formára és vékonyra. Megkenem a szósszal, (fűszerezem ízlés szerint ), rászórom a kukoricát,  a sonka csíkokat egyenletesen. A szélesebb felénél elkezdem szorosan feltekerni a tésztát a töltelékkel, ha a végére érek a feltekeréssel egy kicsit összedolgozom kézzel, hogy ne nyíljon szét a tekercs.
  4. Kb 2 cm-es csíkokat vágok a tekercsből és sütőpapírral bélelt tepsire teszem őket fektetve. Mindegyik csigára teszek reszelt sajt halmokat. és még tovább kelesztem kb. 10 percig.
  5. Addig előmelegítem a sütőt 200°C-ra. A letelt 10 perc után beteszem a pizzás csigákat a sütőbe és kb 20 perc alatt alsó-felső sütési módnál készre sütöm. Lehet variálni a tölteléket ízlés szerint. Én általában kisebb pizzás csigákat készítek. Ez a kelt tészta alap a sajtos kifli recept alapja is. Recept: itt

További sós csiga receptek:

Sajtos tejfölös csiga recept bővebben>>

Sajtos, sonkás csiga recept bővebben>>

Káposztás tekercs recept bővebben>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MesiNasi

Könnyen, gyorsan elkészíthető házias ízvilágú finomságok, amivel kényeztethetjük szeretteinket, vendégeinket és persze magunkat. 

Adó 1 Százalék