sós zablepény

Sós zabpehely lepény

Mivel jobban kedvelem a sós reggeliket, ezért gondoltam a zabpelyhet is kipróbálom sósan. Nagyon finom és laktató sós zabpehely lepény lett belőle.

Tojással, vagy anélkül is készíthető .A lepény tésztájába is tettem zöldséget, nemcsak rá. Ez is variálható ízlés szerint. Laktató reggeli, vagy akár egy gyors ebéd zöldségekkel.

 

Sós zabpehely lepény recept:

  • sós zabpehely lepény:
  • 2-4 evőkanál zabpehely ( attól függően mennyire szeretnénk könnyű, vagy laktató reggelit szeretnénk )
  • 1 db tojás ( lehet tojás nélkül csak vízzel, esetleg növényi tejjel )
  • 1/2 dl langyos víz
  • pici só ízlés szerint
  • kevés olaj
  • lepénybe is lehet zöldséget, sajtot, magokat tenni pl:
  • pici fokhagyma reszelve
  • 1/2 répa reszelve a
  • 1-2 evőkanál reszelt sajt
  • 1-1 teáskanál lenmag, szezámmag
  • erőspaprika pár karikával stb…
  • tetejére:
  • friss zöldségek, saláta, paradicsom stb.

Sós zabpehely lepény elkészítése:

  1. Egy mély tányérba teszem a zabpelyhet,  leöntöm a kevés langyos vízzel, átkeverem, majd hozzákeverem a tojást és összekeverem az egészet. Ameddig lereszelem a zöldséget, fokhagymát, sajtot, addig állni hagyom.
  2. Lereszelem, felvágom a zöldségeket, sajtot.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a paprikát, répát, hozzákeverem a zabos tojásos egyveleget, sajtot, valamint, a magokat, fokhagymát. Ha már szépen megsült az alja, egy szélesebb lapáttal átfordítom és a másik felét is megsütöm. ( Nem baj ha esetleg fordításnál szétszakad, megfordítva össze lehet dolgozni…)
  4. Friss zöldségekkel tálalom a sós zablepényt. Jó étvágyat hozzá.

További sós túrós zabpelyhes tallér recept>>

Édes zabpelyhes keksz>>

Kakaós zabkása>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük