Nagyon kedvelem ezt a zabpelyhes sajtos tallért, mert büntetlenebbül lehet rájárni, mivel kevesebb zsiradékot tartalmaz,  mint egy átlag sós süti. A túró és zabpehely remek párosítás.

Gyorsan, tényleg nagyon könnyen elkészíthető ez a zabpehelytallér vagy pogácsa.

 

Zabpelyhes sajtos tallér:

  • 20 dkg apró szemű zabpehely (akinek fontos, gluténmentest is lehet kapni)
  • 25 dkg nem túl száraz túró
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 2-3 dkg vaj/ sütőmargarin vagy kókuszzsír
  • 5-10 dkg reszelt sajt
  • magvak ízlés szerint: szezám, len, tök, stb, köménymag is ízlés szerint

Zabpelyhes sajtos tallér:

  1. Nagyon egyszerűen minden összetevőt egy tálban összekeverünk a sajt kivételével. (Lehet a tésztájába is magokat keverni aki szeretne, vagy persze sajtot is.)
  2. Előmelegítem a sütőt 180-200°C -ra és lereszelem a sajtot.
  3. Enyhén nedves kézzel kis laposabb kerek formát készítek a masszából, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket, helyet hagyva egymástól, mert kicsit megdagadnak sütés közben.
  4. A tetejére szórom a reszelt sajtot, magokat és megsütöm őket kb 15, 20 perc alatt, ki milyen ropogósra szeretné.

Reggelire, uzsira, vagy csak úgy, tea, kávé mellé kitűnő reform nasi. 🙂