zabpelyhes sajtos tallér

Zabpelyhes sajtos túrós tallér

Nagyon kedvelem ezt a zabpelyhes sajtos túrós tallér receptet, mert büntetlenül lehet rájárni, mivel kevesebb zsiradékot tartalmaz,  mint egy átlag sós süti. A túró remek fehérjeforrás, a zabpehely kedvezőbb mint a fehér liszt sok szempontból. 

A recept egyszerű. Gyorsan, tényleg nagyon könnyen elkészíthető ez a sós nasi, zabpelyhes tallér/pogácsa

Zabpelyhes sajtos túrós tallér recept:

  • 20 dkg apró szemű zabpehely (akinek fontos, gluténmentest is lehet kapni)
  • 25 dkg nem túl száraz túró
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 2-3 dkg vaj/ sütőmargarin vagy kókuszzsír diétásan de lehet több  kb 10 dkg vajat is hozzáadni – ízléstől, diétától függően
  • 5-10 dkg reszelt sajt
  • magvak ízlés szerint: szezám, len, tökmag, stb, köménymag is ízlés szerint

Zabpelyhes sajtos túrós tallér elkészítése:

  1. Nagyon egyszerűen minden összetevőt egy tálban összekeverünk a sajt kivételével. (Lehet a tésztájába is magokat keverni aki szeretne, vagy persze sajtot is.)
  2. Előmelegítem a sütőt 180-200°C -ra és lereszelem a sajtot.
  3. Enyhén nedves kézzel golyókat szaggatok a masszából és kis laposabb kerek formát készítek belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a tallérokat, helyet hagyva egymástól, mert kicsit megdagadnak sütés közben.
  4. A tetejére szórom a reszelt sajtot, magokat és megsütöm őket kb 15, 20 perc alatt, ki, milyen ropogósra szeretné sütheti tovább.

Reggelire, uzsira, vagy csak úgy, tea, kávé mellé kitűnő reform nasi. 🙂

További zabpelyhes recept:

édes zabpelyhes keksz>>

sós zabpehely lepény>>

kakaós zabkása>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük