Nagyon kedvelem ezt a zabpelyhes sajtos túrós tallér receptet, mert büntetlenül lehet rájárni, mivel kevesebb zsiradékot tartalmaz, mint egy átlag sós süti. A túró remek fehérjeforrás, a zabpehely kedvezőbb mint a fehér liszt sok szempontból.
A recept egyszerű. Gyorsan, tényleg nagyon könnyen elkészíthető ez a sós nasi, zabpelyhes tallér/pogácsa
Zabpelyhes sajtos túrós tallér recept:
- 20 dkg apró szemű zabpehely (akinek fontos, gluténmentest is lehet kapni)
- 25 dkg nem túl száraz túró
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál só
- 2-3 dkg vaj/ sütőmargarin vagy kókuszzsír diétásan de lehet több kb 10 dkg vajat is hozzáadni – ízléstől, diétától függően
- 5-10 dkg reszelt sajt
- magvak ízlés szerint: szezám, len, tökmag, stb, köménymag is ízlés szerint
Zabpelyhes sajtos túrós tallér elkészítése:
- Nagyon egyszerűen minden összetevőt egy tálban összekeverünk a sajt kivételével. (Lehet a tésztájába is magokat keverni aki szeretne, vagy persze sajtot is.)
- Előmelegítem a sütőt 180-200°C -ra és lereszelem a sajtot.
- Enyhén nedves kézzel golyókat szaggatok a masszából és kis laposabb kerek formát készítek belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a tallérokat, helyet hagyva egymástól, mert kicsit megdagadnak sütés közben.
- A tetejére szórom a reszelt sajtot, magokat és megsütöm őket kb 15, 20 perc alatt, ki, milyen ropogósra szeretné sütheti tovább.
Reggelire, uzsira, vagy csak úgy, tea, kávé mellé kitűnő reform nasi. 🙂
További zabpelyhes recept: