káposztás hasé

Káposztás hasé

Nagy kedvenc nálunk a finom, ízletes káposztás hasé. Könnyed légies leveles tészta és sós-borsos káposzta kombináció… bár a káposzta megosztó étel, de aki szereti, az a káposztás sütiket is kedveli általában. A süti ízében sok múlik a káposzta dinsztelésén, hiszen a leveles tészta semleges ízű. Jól dinszteljük meg a káposztát, ne főtt íze legyen, kellően sózzuk, borsozzuk a végén, cukor nem kell bele. Vendégvárónak, családi, baráti partik alkalmával remek sós snack, sörkorcsolya.

KÁPOSZTÁS HASÉ RECEPT

  • 1-2 csomag leveles tészta attól függően mekkora adagot szeretnénk készíteni
  • 25-50 dkg kész dinsztelt káposzta (olajon/zsíron dinsztelt, só, bors )
  • tetejére: 1 db tojás, só

KÁPOSZTÁS HASÉ KÉSZÍTÉSE

  1. A káposztát lereszeljük a nagy lyukú reszelőn. Olajon/zsíron jól megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Cukor nem kell hozzá. A kész káposztát hűlni hagyjuk. Praktikus ha van dinsztelt káposztánk lefagyasztva, vagy előző napi káposztás tészta készítésekor maradt dinsztelt káposztánk.
  2. A kész, nyújtott leveles tésztát kitekerjük, ha mirelitet vettünk, vagy egy tömbbe van a tészta, akkor vegyük elő időben, hogy felengedjen és 3-4 milliméteresre nyújtsuk ki lisztezett felületen. A tésztát kb. 5×7 cm-es téglalapokra vágjuk, vagy amekkorára szeretnénk. A közepére halmozunk egy kanálnyi káposztát és félbehajtjuk a tésztát, kicsi lenyomjuk, hogy ne nyíljon szét.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a káposztás falatkákat, lekenjük a felvert, enyhén sózott tojással és 180-200 fokra előmelegített sütőben szép ropogósra sütjük.

 

káposztás hasé

A képen a káposztás süti mellett még mákos pite és kókuszgolyó látható, készítsd el, ha kedvet kaptál hozzá!

Káposztás tekercs leveles tésztából

További receptek leveles tésztából >>

Egy válasz

  1. Nagyon jól néznek ki biztosan finom mindegyik, de én most a leveles tésztából készült kápősztás hasét készítem el,és csigából is lesz párdarab.
    Köszönöm e szuper receptet,nagyon rég készítettem,és most,hogy rátaláltam lementettem a receptet is,magamnak s unokámnak.
    Majd facebookon is közzéteszem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük