Keresés
joghurtos házi kenyér

Joghurtos házi kenyér

Ez a joghurtos házi kenyér recept nagyon egyszerű és nagyon-nagyon finom. Belül puha, könnyű és nem száraz, kívül pedig ropogós.

Kevés munkával szuper végeredmény. Bagettnek, házi hamburger húshoz bucinak, vagy  gyökérkenyérnek is készíthetjük. Annyival másabb ez a recept, hogy egy kis doboz joghurtot tartalmaz.

Ha épp nincs otthon joghurt és kenyeret szeretnénk sütni a házi kenyér receptet érdemes megnézni, az is nagyon finom, az is a gyerekek kedvence nálunk.

házi kenyér joghurttal

JOGHURTOS HÁZI KENYÉR RECEPT:

  • 50 dkg liszt
  • 1 zacskó 7 g-os porélesztő vagy 2 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 3 evőkanál olaj
  • 125 g joghurt (1 kis doboz)
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor – el is hagyható

JOGHURTOS HÁZI KENYÉR KÉSZÍTÉSE:

  1. A lisztet, és a sót összekeverem egy nagyobb tálban. A liszt közepébe egy kis mélyedést teszek, ebbe szórom a porélesztőt, (cukrot) ráöntöm a langyos vizet, vagy a vízben felfuttatom a friss élesztőt és úgy teszem a liszthez. Majd hozzáadom az olajat, a kis joghurtot és összegyúrom, pár percig dagasztom. Utána meleg helyen, folpackkal, vagy konyharuhával letakarva kelesztem 45- percet vagy akár 1 órát.
  2. Amikor megkelt a tészta, kicsit olajos kézzel kiveszem a kenyértésztát a tálból utána lisztezett deszkára teszem . Majd, vagy egybehagyom a tésztát, formázom, a végeket kicsit széthúzom és elcsavarom többször ellentétes irányba. vagy kettészakítom és két kisebb kenyeret készítek ugyanígy húzva-csavarva.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a gyökérkenyereket és még kelesztem 15 percet
  4. Előmelegítem a sütőt kb 230°C-ra. A sütő aljába helyezek egy lábost félig töltve vízzel, ez fogja a gőzt szolgáltatni a sütés közben.
  5. Ha bemelegedett a sütő, a kenyereket a középső rácsra teszem , az első kb 10 percben 230°C-on sütöm, alsó-felső sütési módnál, majd visszaveszem 200°C-ra és készre sütöm, összesen kb 35-45 perc alatt, de sütőtől is függ és attól, hogy mekkora kenyeret készítünk. Ha egy nagy kenyeret sütünk, vigyázzunk, hogy ne égjen meg a teteje, a tetejét sütés közben letakarhatjuk sütőpapírral. A lényeg, hogy jól átsüljön és kívül ropogós, belül puha legyen.

joghurtos kenyér recept

 

házi kenyér joghurtos További kenyér receptek : Itt

6 Responses

  1. Szia Mesi!
    Ez a joghurtos kenyér recept telitalálat volt,köszi!😊
    A mai árak mellett rákényszerül az ember arra,hogy inkább süssön mint vásároljon.
    Viszont így van kis sikerélmény is!
    üdv:Bea

    1. Kedves Bea!
      Nagyon örülök, hogy ízlett a joghurtos kenyér, mi is nagyon szeretjük és tényleg gyorsan, könnyen elkészül. Kis bagetteket is lehet készíteni belőle.:)
      Szép napot:Emese

  2. Kedves Mesi!
    Köszönöm a receptet, az egész családnak nagyon ízlett a kenyér!
    Üdv: Szilvi

  3. Én is mióta ilyen drága a kenyér a boltban, magam sütöm. Van kenyér sütő gépem is, de nem szoktam enne sütni, csakkelesztem. Utána deszkán gyurom pihentetem. Hideg sutobe teszem, be takarva egy másik akkora tepsivel. Mikor el éri a 230 fokot a sütő fel óráig betarva utána leveszem a tetejéről a tepsit és kb. 20 percig szép pirosra sütöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

almás kevert süti gyorsan
Édes sütemények
Mesi

Almás kevert süti gyorsan

Ez egy nagyon finom, pár perc alatt összedobható almás répás kevert süti. Egyszerű recept, Hétköznapokra, uzsonnára, kirándulásra szuper nasi.

Tovább olvasom >
omlós zsíros pogácsa
Sós sütemények
Mesi

Omlós zsíros pogácsa

Finom, ízletes, omlós zsíros pogácsa. Egyszerű recept, könnyen elkészíthető házias pogácsa. Hétköznapra, ünnepekre, egy pohár bor, kávé mellé és persze sörkorcsolyának is tökéletes.

Tovább olvasom >
képosztás pogácsa recept
Sós sütemények
Mesi

Káposztás pogácsa recept

Finom, egyszerű, gyors káposztás pogácsa! Amikor káposztás tésztát készítünk egy kicsit elveszünk a dinsztelt káposztából és már készíthetjük is a káposztás pogit!

Tovább olvasom >