Könnyen elkészíthető, mutatós, finom, krémes töltött tojás. Remek bármilyen sültes tál, hidegtál mellé, pl.majonézes tojásos kukoricasalátához vagy franciasalátához is tökéletes.
Töltött tojás recept
- 6 db tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál majonéz
- 1 mokkáskanál citromlé
- só és bors ízlés szerimt
- díszítéshez apróra vágott snidling
Elkészítés
- A tojásokat szokásos módon főzzük keményre tíz perc alatt. Majd tegyük őket hideg vízbe és utána pucoljuk meg.
- A tojásokat vágjuk hosszában ketté és vegyük ki a sárgáját egy külön tálba. Villa segítségével törjük át a tojássárgát és adjuk hozzá a fűszereket, valamint a többi hozzávalót. Keverjük krémesre és tegyük egy habzsákba, majd töltsük meg vele a kettévágott tojásokat.
- A tetejét vágott snidlinggel díszíthetjük.Tálalásig a hűtőben tároljuk.
Tipp: A tejföl-mustár-majonéz helyett adhatunk a tojásokhoz kevés lágy vajat vagy margarint is és a kész salátákhoz készített majonézes alapból egy-két kanállal. Ezt keverjük össze, sózzuk, borsozzuk és ugyanúgy tölthetjük a tojásokat habzsák segítségével vagy kaszinótojás módra.
Finom, könnyű tojáskrém recept >>
Húsvéti maradék sonka receptek