töltött tojás recept

Töltött tojás recept

Könnyen elkészíthető, mutatós, finom, krémes töltött tojás. Remek bármilyen sültes tál, hidegtál mellé, pl.majonézes tojásos kukoricasalátához vagy franciasalátához is tökéletes.

Töltött tojás recept

  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • só és bors ízlés szerimt
  • díszítéshez apróra vágott snidling

Elkészítés

  1. A tojásokat szokásos módon főzzük keményre tíz perc alatt. Majd tegyük őket hideg vízbe és utána pucoljuk meg.
  2. A tojásokat vágjuk hosszában ketté és vegyük ki a sárgáját egy külön tálba. Villa segítségével törjük át a tojássárgát és adjuk hozzá a fűszereket, valamint a többi hozzávalót. Keverjük krémesre és tegyük egy habzsákba, majd töltsük meg vele a kettévágott tojásokat.
  3. A tetejét vágott snidlinggel díszíthetjük.Tálalásig a hűtőben tároljuk.

Tipp: A tejföl-mustár-majonéz helyett adhatunk a tojásokhoz kevés lágy vajat vagy margarint is és a kész salátákhoz készített majonézes alapból egy-két kanállal. Ezt keverjük össze, sózzuk, borsozzuk és ugyanúgy tölthetjük a tojásokat habzsák segítségével vagy kaszinótojás módra.

töltött tojás, kaszinó tojás

 

Finom, könnyű tojáskrém recept >>

Húsvéti sonka recept >>

húsvéti ételek amit otthon is elkészíthetsz

Húsvéti maradék sonka receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük