MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

kenyérlángos

Kenyérlángos – Langalló

Gyorsan, könnyen kenyérlángos. A jól bevált focaccia-pizza tészta a kenyérlángosra( langalló ), tejfölös pizzára is remek választás. Tudom, hogy krumpli is kell a hagyományos kenyérlángos, de nekünk így is hozta a megfelelő ízvilágot. 

 

Kenyérlángos recept, hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 350 ml langyos-meleg víz
  • 3 evőkanál olíva olaj/ napraforgó olaj +1 evőkanál a nyújtásnál
  • 1 tasak 7 g. szárított élesztő vagy 25 g friss élesztő
  • 1 csapott evőkanál só vagy 1,5 teáskanál só
  • feltét:
  • 1 nagy pohár tejföl, bele 1-2 zúzott fokhagyma, só, bors
  • szalonna, vagy sonka, kolbász ízlés szerint
  • hagyma szeletelve
  • ha sajtot is szeretnénk rá, akkor kb 250 g reszelt sajt

Kenyérlángos elkészítése:

  1. A sót, lisztet egy mély tálba tesszük, a tetejére az élesztőt, arra a meleg vizet és az olajat tesszük. Az egészet jól összegyúrjuk, kicsit dagasszuk és legalább 1/2 órát, de inkább 1-1,5 órát kelni hagyjuk meleg helyen.
  2. Kevés lisztet rászórunk egy üres tepsire. Az átgyúrt tésztát rátesszük egy 40x40cm-es nagy tepsire vagy két kisebb tepsibe tesszük. Kör alakúra is formázhatjuk 2 adagban… 1 evőkanál olajat a kezünkre öntve, a tepsi sarkai, szélei irányába egyenletesen széthúzkodjuk a kenyérlángos tésztát az ujjunkkal, tenyerünkkel.( A tészta alá nem kell olaj) 2-3 percet vesz igénybe a nyújtás. Villával megszurkáljuk.
  3. Utána tehetjük rá a tejfölös fokhagymás alapot és rá kedvünk szerinti feltéteket szalonnát, sonkát, kolbászt, szeletel hagymát és végül a sajtot.
  4. 200°C-os előmelegített sütőben, alsó-felső sütésnél megsütjük kb. 180-200°C-on,. A lényeg, hogy átsüljön, belül puha, szélei ropogósak és a sajt is szépen megsüljön rajta.

 

Több pizza kép itt: pizza recept

Szólj hozzá!