sült tarja recept

Sült tarja recept

Végtelenül egyszerű, ízletes, fűszeres sült tarja recept, amit bármilyen klasszikus körettel, vagy salátával, pl. amerikai káposztasalátával tálalhatsz. Egy remek gyors ebéd vagy vacsora lehetőség, főleg ha a húst már előző nap előkészíted és étkezés előtt csak egy serpenyőben megsütöd.

 

SÜLT TARJA RECEPT

  • 80 dkg csont nélküli tarja
  • olaj, vagy zsír
  • bors
  • 2 evőkanál hús fűszersó pl. fűszeres tarja, sertéssült stb.

Burgonyapüré recept >>

Gombapörkölt recept >>

SÜLT TARJA KÉSZÍTÉSE SERPENYŐBEN

  1. A húst megmossuk, a nedvességet felitatjuk, utána ujjnyi szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk ízlés szerinti vastagságra.
  2. A hússzeleteket meghintjük a fűszersóval, vagy helyette egyszerűen csak só, bors keverékével. Fűszerezés után, egy jól záródó dobozba tesszük, kevés olajat csorgatunk rá és átforgatjuk a húsokat. Ezután legalább 2 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük, minél tovább hagyjuk pácolódni a húst, annál omlósabb lesz.
  3. Sütés előtt kevés olajat vagy zsírt öntünk a serpenyőbe és a hússzeletek mindkét oldalát magas hőmérsékleten hirtelen megsütjük. Utána kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára, pároljuk, sütjük. Menet közben lehet, hogy többször kell pótolni az elpárolgott vizet, míg meg nem puhul a hús. Van aki jobban átsütve, ropogósan, van aki szaftosabban kedveli a sült tarját, ennek megfelelően süssük zsírjára.
sült tarja krumplipüré gombapörkölt
Sült tarja, krumplipürével és tejszínes gombapörkölttel tálalva
sült tarja recept

Szólj hozzá!