Keresés
répatorta mascarponeval

Mascarponés répatorta

Ez a répatorta mascarpone krémmel az egyik kedvenc karácsonyi süteményem. Receptje egyszerű. Gazdag ízvilágú, a narancsos, fahéjas, diós összetevőknek köszönhetően, mégis igazi házias sütemény. A mascarpone pedig ellensúlyozza, könnyíti ezt az ízkavalkádot.

Bármikor szívesen elfogyasztok egy (két) szelettel…. Lehet tortaként készíteni, vagy nagyobb tepsiben sütve kis szeletekre vágva igazi különleges vendégváró.

Aki még nem kóstolt ilyen sütit, bátran próbálja ki! Nincs répa íze a sütinek, viszont a répa nedvessége és a dió miatt garantáltan nem lesz száraz a tésztája. A mascarpone krém koronázza meg a desszertet és ha teszünk rá friss mandarin szeleteket, akkor igazi ízorgiát élhetünk át…

Répatorta mascarpone krémmel recept:

  • 300 g liszt
  • 300 g reszelt répa ( kis lyukú reszelőn reszelve )
  • 250 g cukor  ( lehet barna cukor )
  • 150 g darált dió vagy mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/3 teáskanál só
  • 5 egész tojás
  • 50 ml olaj
  • fél narancs leve kb 70 ml
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 1 enyhén púpos teáskanál fahéj

Mascarpone krém:

  • 500 g mascarpone
  • 150 g porcukor
  • nagyon finom még friss gyümölccsel is pl. mandarin gerezdekkel
  • extrák:
  • + bele lehet tenni a krémbe a másik fél narancs levét, pici fahéjat
  • 3 részbe szeletelve  tortának készítve,  még mehet hozzá kb 100 g vaj ( és még lehet tenni hozzá 200 ml habtejszínt is ízlés szerint) 

Mascarponés Répatorta  elkészítése:

  1. A répát lereszelem a kis lyukú reszelőn és egy tálba teszem. Egy másik tálban a  robotgéppel az egész tojásokat  és a  cukrot felverem  világos sárgára, krémes állagúra. Ezután  hozzáadom az összes tésztába való alapanyagot: répa, olaj, liszt, dió, fűszerek, narancslé és  narancshéj, sütőpor, szódabikaróna, só. Homogén állagúra keverem.
  2. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett tepsibe teszem. Ha torta forma, akkor a 26 cm-es átmérőjű lesz a nyerő méret. ( Sütiként 25-x35 cm-es tepsibe tegyük )
  3. Fontos, hogy előmelegített sütőbe tegyük, de 170-180°C-nál ne legyen melegebb a sütő, hogy alaposan át tudjon sülni. kb 30-45 perc a sütési idő. Formától is függ, tortaformában tovább tart a sütés és inkább 170°C-on süssük. Villával sütés közben ellenőrzöm, hogy átsült-e, ha nem ragad a villára a tészta, akkor kész. Miután kiveszem a sütőből hagyom kihűlni.
  4. Ameddig hűl a répatorta, addig robotgéppel összekeverem a mascarponét és a porcukrot. Lehet hozzáadni pici fahéjat, egy-két evőkanál narancslét ízlés szerint. (Sütiként elég a krém fele. )
  5. Tortaként 3 részre vágjuk a kihűlt piskótát és úgy töltjük meg a krémmel, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.  Hűtőben egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és megdermedjen a krém.  Díszíthetjük cukorral, marcipánnal. Szülinapi tortának is tökéletes.  répatorta

    Öntapadós Tapéta Csempematrica Webshoprépatorta mascarponeszülinapi répatorta

    Szülinapi tortának is süthetjük bátran ezt a csodás sütit vagy kis süti szeletként is készíthetjük a narancsos répatortát >>

    répatorta recept

    répatorta recept

    Répatorta

 

Marcipános mascarponés torta

9 Responses

  1. A mascarpone a porcukorral folyik. Habfixálót adtam hozzá, így lett kenhető.

    1. Sajnálom, nem tudom miért lehetett, nekem még sose lett folyós a mascarpone porcukorral összekeverve.

    1. Kedves Orsi!

      Nincs egy kedvenc, amit használok a sütikhez, szerintem bármelyik jó, pl. Szarvasi, vagy lidl-ben kapható.
      Üdv:Mesi

  2. Kedves Mesi!
    Elkeszitettem es nagyon finom!
    Tenyleg alacsony fokon sussetek es inkabb meghosszabbitani a sutesi idot ha szukseges. Igy a torta megorzi a nedvesseg tartalmat es puhabb marad.
    Kertek tolem a receptedet, atadtam a cimeddel. En tettem bele mazsolat is. Mi szeretjuk.
    Szia:ILDIKONL

  3. Kedves Mesi!

    Elkészítettem mindkét változatot. Több mindent raktam bele.
    A család kedvence lett.
    Köszönöm a receptet.

    Katalin

  4. Elsö alkalommal nagyon finom lett , ki kostolta mindenkinek izlett, most másodjára sütöm. Köszönöm a recepet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kókusztekercs recept
Édes sütemények
Mesi

Kókusztekercs recept

A kicsik-nagyok által közkedvelt édesség, a kókusztekercs/keksztekercs /kókuszrúd. Receptje egyszerűen elkészíthető, nagyon finom sütés nélküli desszert.

Tovább olvasom >
gluténmentes gesztenyelisztes keksz
Édes sütemények
Mesi

Gluténmentes gesztenyelisztes keksz

Szeretek kísérletezni az újabb és újabb lisztfélékkel. Most gesztenyelisztből készítettem kekszet, melyhez rizslisztet használtam most, ezért gluténmentes finom, ropogós nasi lett belőle.

Tovább olvasom >
diós mákos pite recept
Édes sütemények
Mesi

Diós Mákos pite recept

Finom omlós diós és mákos pite most egy tepsibe került. A tölteléket illetően megoszlik a család, hogy ki, mit szeret. Ezért van amikor az egyszerűség kedvéért így 2 in 1 alapon készítem ezt a pitét.

Tovább olvasom >
ökörszem recept sütőben sült túrós fánk
Édes sütemények
Mesi

Ökörszem recept – sütőben sült túrós fánk

Uzsonnára, akár suliba, kirándulásra is vihetjük a gazdagon töltött túrós- eperlekváros, ízletes, sütőben sült fánkokat. Szeretjük a finom fánkokat, viszont egészségesebb a fánk sütőben sült változata, mivel így csak annyi zsiradék van benne, amit a kelt tészta tartalmaz. Finom, könnyű az állaga, persze kicsit más mind az olajban sült változat… Nagy előnye, hogy másnap is finom, nem olajos.

Tovább olvasom >