rizibizi recept

Rizibizi recept

Hagyományos rizibizi recept, egy klasszikus rizsköret finom zsenge zöldorsóval. Rántott ételekhez, pl. rántott csirkéhez, gombáhozrántott cukkinihez vagy sült húsokhoz, fasírthoz, sült lazachoz is jól passzol. Sokan kedvelik a szaftos ételek köreteként is currys tejszínes csirkemellhez is kiváló köret. 

A rizs gluténmentes szénhidrát, így a gluténmentes étrendbe tökéletesen illeszkedik és nagyon sokoldalúan felhasználható.

A rizibizi készítése egyszerű, ha tehetjük zsenge, apró édeskés borsót válasszunk hozzá.

RIZIBIZI RECEPT

  • 25-30 dkg rizs
  • 5-6 dl víz a rizshez
  • 1 db kisebb hagyma
  • 15  dkg zöldborsó í
  • só, jó minőségű ételízesítő vagy bors, petrezselyemzöld
  • pár evőkanál olaj

RIZBIZI KÉSZÍTÉSE

  1. A hagymát, megpucoljuk, majd apróra vágjuk. 
  2. Egy nagyobb, szélesebb serpenyőben, edényben, pár evőkanálnyi olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát, kevés sót adunk hozzá, majd jöhet a mirelit borsó is, vele együtt dinszteljük, ha kell kevés vizet öntünk a borsóhoz és azzal pároljuk teljesen puhára, a hozzáadott vizet teljesen főzzük el. 
  3. A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, utána kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, sózzuk, átkeverjük majd lefedve főzzük puhára. Ha kész konyharuhával lefedve még hagyjuk állni kb. 10 percet.
  4. A megfőtt rizst a borsóhoz keverjük, ha kell még ízesítjük, apróra vágott petrezselyemmel lehet még gazdagítani.

Készíthetjük gyors, előfőzött rizzsel, akkor nem kell a rizst dinsztelni, csupán az utasítások szerint lobogó, sós vízben megfőzni és a lecsepegtetett rizst adjuk hozzá a borsóhoz.

Finom, ízletes répás rizs recept >>

rizibizi fasírttal

  •  

  •  

  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük