MesiNasi - Sütemény és Könnyű Étel Receptek

gluténmentes császármorzsa

Gluténmentes császármorzsa

A hagyományos recept mellé, szerettem volna kipróbálni a gluténmentes császármorzsa/ kaiser smarni  változatot is, az arányokat nagyjából megtartottam.

Az itthoni összetevőket kukoricadarát, rizslisztet használtam fel. Szerintem nagyon finom, szinte nem is éreztem különbséget a hagyományoshoz képest. Otthon készült lekvárral igazi házias kis csemege. Egyszerű és gyors nasi a hétköznapokban.

Gluténmentes császármorzsa recept:

  • 12 dkg kukorica dara
  • 10 dkg rizsliszt
  • 3 dl tej (akár lehet növényi tej is )
  • 2 db tojás
  • 5 csapot evőkanál cukor ( 5 dkg ) – ebből kettő vaníliás cukor
  • 1/3 teáskanál só ( 2 csipet )
  • 5 dkg olvasztott vaj

Gluténmentes császármorzsa elkészítése:

  1. A tejet megmelegítjük és hozzáadjuk a darát és a lisztet. Állni hagyjuk a grízes masszát, amíg a tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A grízes masszához adjuk a tojások sárgáját, a cukrot, sót, vaníliás cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a a tojások felvert habját. Először egy kisebb adag fehérjével lazítjuk a masszát majd a többi fehérjével óvatosan összekeverjük az egészet.
  3. Kb 2,5 dkg vajat olvasztunk egy nagy, legalább 30 cm átmérőjű, és magasabb falú serpenyőben, lábosban és beletesszük a masszát.
  4. Ahogy kezd összeállni a massza, egy fakanál segítségével szétszaggatjuk, majd ismét kicsit hagyjuk és megint keverjük.
  5. Folytonos figyelmet, kevergetést igényel ez a nasi. Félkész állapotban én ismét teszek hozzá 2-3dkg vajat, érezzük majd, hogy mennyit vesz fel a massza.
  6. Ha már kellően morzsalékos akkor kész is van. Lekvárral, porcukorral tálaljuk. 

gluténmentes császármorzsa

További smarni receptek: Gyors daramorzsa, eredeti osztrák császármorzsa és a menzás  császármorzsa/smarni recept egyszerűen

“Gluténmentes császármorzsa” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Mesi!

    Nagyon szeretem a császármorzsát, de sajnos érzékeny vagyok a búzára. Ma elkészítettem a te recepted alapján. Igaz, úgy láttam, egy picivel több lisztet kell beletenni, talán 1 evőkanálnyival. Az eredmény fenomenális lett!
    Köszönöm!

    Üdv, Ivacs Ágnes

    Válasz

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom !! Minden jog fenntartva MesiNasi.hu