káposztás tekercs leveles tésztából

Káposztás tekercs leveles tésztából

Aki szereti a káposztás ételeket, pl. a káposztás pogácsát az próbálja ki ezt a káposztás tekercset leveles tésztából. Finom borsos-káposztás sör-borkorcsolya. Gyorsan elkészül, pláne ha esetleg több káposztát dinszteltünk le előzőleg és maradt a hűtőben, fagyasztóban egy adag belőle.

KÁPOSZTÁS TEKERCS LEVELES TÉSZTÁBÓL RECEPT

  • 1 csomag leveles tészta kb. 270-300 g
  • egy adag dinsztelt káposzta kb. 300-500 g – káposztás tészta receptnél elolvashatod az elkészítését

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük 200 fokra. Ha friss hűtött, kinyújtott leveles tésztánk van akkor nagyon könnyű a dolgunk, hiszen csak rásimítjuk egyenletesen a káposztát. Ha fagyasztott, nem nyújtott a leveles tésztánk, akkor időben engedjük fel és nyújtsuk ki tetszőleges vastagságúra.
  2. A káposztát rátesszük a kinyújtott leveles tésztára és egyenletesen eloszlatjuk rajta, úgy hogy mindenhol legalább 2 cm hagyjunk ki a szélétől.
  3. Szorosan feltekerjük a tésztát a szélesebb felétől, majd kb. 2 cm-es szeletekre felvágjuk.
  4. Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe helyezzük a csigákat és hogy egyenletes legyen a tetejük ,egy kicsit az ujjainkkal lenyomkodjuk.
  5. Forró, 200 fokra előmelegített sütőben ( sütőtől függően ) 15-20 perc alatt, középső álláson készre sütjük a káposztás csigákat.

Ha szívesen kipróbálnád a káposztás csigát kelt tésztából, akkor kattints a linkre.

 

Káposztás csiga

További receptek leveles tésztából >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük