Keresés
sajtos-sonkás csiga

Sajtos sonkás csiga recept

Nagyszerű sajtos sonkás csiga recept. A tésztája jól nyújtható. Egy remek sós kelt tészta alap, amit bármivel megtölthetünk. Én gyakran egy egyszerű sajtos-sonkás verziót készítek, de pl. fűszeresen, paradicsomszósszal is készíthető pizzás csigának.

Sajtos sonkás csiga recept, hozzávalók:

  • tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csomag száraz élesztő, vagy 2,5 dkg friss
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2,5 dl tej
  • 6 evőkanál étolaj vagy 5 dkg vaj
  • töltelék:
  • 3 dkg vaj
  • sonka Ízlés szerint, (én egy nagy csomag selyemsonkából teszek bele annyit, amennyi befedi a kinyújtott tésztát)
  • sajt a belsejébe, (1 tálca szeletelt trappista, vagy amilyet szeretnénk, szintén amennyi, befedi a kinyújtott tésztát)
  • tetejére:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Sajtos sonkás csiga elkészítése:

  1.  A lisztet egy mély tálba teszem, a tetejére egy kis mélyedésbe teszem a porélesztőt. A felmelegített, langyos tejet ráöntöm az élesztőre. A tálba teszem még az összes többi hozzávalót, a tölteléken kívül és dagasztom pár percig.
  2. Pihenni hagyom minimum 40-60 percet. Utána kinyújtom egy evőkanál liszt segítségével ha szükséges. Kb 40×40 cm-es nagyságúra. Az ujjaimmal elkenem a kinyújtott tésztán a 3 dkg vajat és ráteszem a sonka szeleteket, majd a sajt szeleteket, úgy, hogy a kinyújtott teljes felületet befedjék.
  3. Szorosan feltekerjük, és 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk, egy éles késsel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sajtos-sonkás tekercseket, távolságot hagyva egymástól. Megkenjük a csigákat felvert tojással és reszelt sajtot halmozunk a tetejükre. Még 1/4 óráig pihentetjük őket. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  4. kb 1/4 óra pihentetés után betesszük az előmelegített sütőbe és 180°C-on alsó-felső sütésnél kb. 25 perc alatt megsütjük a sajtos-sonkás csigákat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

gluténmentes császármorzsa
Egyszerű ételek
Mesi

Gluténmentes császármorzsa

A hagyományos császármorzsa recept mellé ki szerettem volna próbálni a gluténmentes változatot is,, az arányokat nagyjából megtartottam. Az itthoni összetevőket kukoricadarát, rizslisztet használtam fel. Szerintem nagyon finom lett Házi lekvárral, porcukorral házias kis csemege. Egyszerű és gyors nasi.

Tovább olvasom >
kókuszkocka recept
Édes sütemények
Mesi

Kókuszkocka

Ellenállhatatlan kókuszkocka. Egyszerű recept, könnyen, viszonylag gyorsan elkészíthetjük. Finom piskóta, krémes csokiöntet és kókuszreszelék. Gyerekek is biztos szívesen segítenek az elkészítésben. 🙂

Tovább olvasom >
mákos kevert
Édes sütemények
Mesi

Mákos kevert citromos mascarpone krémmel

Finom, mutatós könnyű mákos kevert citromos mascarpone krémmel. Tíz perc munkával elkészíthető mákos süti plusz a sütési idő. Aki szereti a mákos süteményeket annak érdemes kipróbálni. Tortának is készíthető., akár szülinapi tortának.

Tovább olvasom >
karamell öntet
Édes sütemények
Mesi

Karamell öntet

Karamell öntet, karamellszósz recept, csak, cukorból és tejszínből. Selymes, finom, lágy karamell öntet. tortákhoz, sütikhez, fagyihoz. Sósan is készítheted!

Tovább olvasom >