Keresés
darált sonkás melegszendvicskrém

Darált sonkás melegszendvicskrém

Retro melegszendvicskrémnek is nevezhetném a receptet, akkoriban még gyakran készült vagdalthús konzervből ez krém. Én leginkább sonkából szeretem elkészíteni. Remek meleg reggeli vagy vacsora. Több napig is eláll a hűtőben, ha nagyobb mennyiséget készítenénk.

A receptet mindig az aktuális sonka mennyiség alapján készítem el, ennek megfelelően lehet több tejfölt, vajat, fűszereket hozzáadni. Ízlés szerint készíthetjük sűrűbbre, lágyabbra a krémet. A maradék húsvéti főtt, füstölt sonka felhasználására is tökéletes ez a recept.

Darált sonkás melegszendvicskrém recept

  • 200 g darált sonka
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 db főtt tojás
  • 1-2 teáskanál mustár – ízlés szerint
  • só, bors – ízlés szerint
  • 5 dkg vaj
  • 200 g tejföl
  • tetejére: reszelt sajt

Darált sonkás melegszendvicskrém készítése

  1. A sonkát ledaráljuk. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk, a hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  2. A darált sonkához adjuk a tojásokat, amiket krumplinyomóval, vagy késsel apróra vágunk. A hagymát, tejfölt, sót, borsot, mustárt és a lágy vajat is hozzáadjuk. Az egészet jól kikeverjük, összedolgozzuk. Kóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Hűtőben egy kicsit pihentetjük a krémet, majd kenyérre, zsömlére vagy kiflire kenjük, megszórjuk reszelt sajttal, vagy sajt szeleteket teszünk rá, és forró sütőben ropogósra sütjük. Ha kész, picit hűlni hagyjuk ( ,hogy meg ne égessen ) és friss zöldségekkel tálaljuk.

 

Darált sonkából ízletes kenyérlángost is érdemes készíteni!

kenyérlángos-langalló recept egyszerűen

Tojáskrém recept

Padlizsánkrém sült paprikával

Gyors házi hummusz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

zöldséges puffancs recept
Egyszerű ételek
Mesi

ZÖLDSÉGES PUFFANCS

Amikor rántott húst, csirkét készítek sok háziasszonyhoz hasonlóan a megmaradt tojást, lisztet, zsemlemorzsát összekeverve kis puffancsokat készítek amit szívesen megeszünk. Ezt tovább gondolva hozzáadtam még nyers zöldségeket belereszelve, fűszerekkel, szezámmaggal, esetleg reszelt sajttal is megspékelve finom, könnyű zöldséges puffancsok lettek. Az állaga könnyű, finom, ízletes.

Tovább olvasom >